Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vysazení Letroxu

Vnitřní lékařství Eva 23.1.2013

Dobry den, ve 12. tydnu tehotenstvi mi byl zjisten TSH 4,2, fT4 16,6 a antiTPO 0,3, tedy latentni hypothyreoza, doporucen Letrox 50 - pul tabletky. Brala jsem (jen kvuli miminku, jinak leky nemam rada) zbytek tehot.,po porodu vysadila. Normalne je hodnota TSH udajne v poradku do 5 (coz bych mimo teh. splnila), ale v teh. by mela byt nizsi, takze jsem usoudila, ze se to po porodu upravi samo a uz neni nutny lek brat. Tedy co by kontrolni odber zjistil, kdyby byla zlaza stale podporovana lekem, tak by se nezjistilo, jestli to dokaze zvladnou sama..? Za jak dlouho po vysazeni se hodnota upravi tak, aby slo poznat, ze uz cinnost zlazy neovlivnuje ten lek? Zadne priznaky ani zvysene, ani snizene fuknce stit. zlazy necitim (ani v teh. jsem necitila). Problem mam, obzvlast po porodu, s pleti (nevim, zda to muze souviset se stit. zlazou), tvori se mi akne v oblasti krku a dolni celisti. Neudelala jsem blbost tim vysazenim leku? Dnes mi brali odbery, ale odmitaji mi sdelit vysledek po telefonu, pry musim osobne, jenze je tam tak neprijemna a arogantni doktorka, ze se mi tam nechce... Obecne nemam rada leky, chci aby to telo zvladlo samo pomoci stravy a zivotospravy. Moc dekuji za odpoved, Eva

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Infekční lékařství‎, Tropické a cestovní lékařství‎, Vnitřní lékařství Pracoviště: Nemocnice na Bulovce, klinika infekčních, parazitních a tropických nemocí

TSH má normální meze mezi 0,35-5,5 a fT4 mezi 9,8 - 23,1 a není mi známo, že by pro těhotné byla jiná kritéria něž pro netěhotné pacientky, proto bych výsledky v těhotenství nepovažovala za latentní hypotyreózu (zvýšená hodnota TSH, ale hladiny hormonů T3 a T4 jsou v normě). Neznám současné výsledky, nemohu se tedy k event. onemocnění štítné žlázy vyjádřit, ale vzhledem k tomu, že byly hormonální hodnoty v normě i za těhotenství, budou pravděpodobně i nyní v pořádku.
Výskyt akné po porodu je celkem běžný stav. Dovedete si představit tu obrovskou hormonální bouři, která probíhá v mateřském organismu po porodu? Ale nebojte, vše se časem upraví. Držte nedráždivou dietu (předpokládám, že kojíte, takže tuto dietu asi držíte), pleť omývejte nedráždivými mýdly a používejte nedráždivou kosmetiku, třeba tu společnou s vaším miminkem :o)

Související dotazy

Vysazení antikoncepce
Dobrý den. Brala jsem 4 roky HA (tablety) na měsíc...
Vysazení antikoncepce
Dobrý den, je mi 44let a od 18let užívám HA s menšími...
Vysazení antikoncepce
Dobrý den,chtěla bych se zeptat.Brala jsem v kuse antikoncepce...
Fyzické změny po vysazení HAC
Dobrý den, již po druhé (po roce) se mi vrátila v.mykóza,...
Průjem po letroxu
Dobrý den.Pro potíže s menstruací jsem byla odeslána...
Poruchy nálady po vysazení HAC
Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně vysazení...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vysazení léků na vysoký tlak

Dobrý den, užívám tyto léky: Betamed 20 1xdenně Lorista 1xd. Moduretic...

Vysazení léků na vysoký tlak

Dobrý den, užívám tyto léky: Betamed 20 1xdenně Lorista 1xd. Moduretic 1xd....

Vysazení léku pře otěhotněním

Dobrý den, můj manžel užívá lék metotrexát 2,5 mg 3 krát týdně po 2 tabletách...

Vysazení léků před otěhotněním

Dobrý den,ráda bych se zeptala jak dlouho mám čekat s otěhotněním po vysazení...

Vysazení léků při hypothyreóze

Dobrý den, ráda bych se poradila. Bude mi 17 let a téměř 2 roky docházím na...

Vysazení léku Trittico; Prothazin místo Zolpidemu

Dobrý den, chtěl bych vás požádat o několik rad ohledně mého spánku a užívání...

Vysazeni leku?

Dobry den chtěla bych se prosim zeptat na mou dceru v dubnu ji bude 6 let od...

Vysazení Letroxu

Dobrý den. Mam 14 let po operaci š.ž. stale beru letrox 150 a dvakrat tydne...

Vysazení letroxu

Děkuji za dřívější odpověď,ta byla dostačující.Nyní mám dotaz,zda bude problém,pokud...

Vysazení Letroxu

Dobry den, ve 12. tydnu tehotenstvi mi byl zjisten TSH 4,2, fT4 16,6 a antiTPO...

Vysazení Lindynette

Dobry den, chystam se vysadit Lindynette 20, brala jsem ji 4 roky. Mam se obavat...

Vysazení Lindynette 20

Dobry den, chtela bych se zeptat na vysazeni HA. Je mi 27 let, HA uzivam zhruba...

Vysazení Lithia

Dobrý den, mám dotaz ohledně vysazení Lithia. V roce 98 v 16 letech jsem prodělal...

Vysazení LMWH

Dobrý den Jsem půl roku po porodu. V době těhotenství mi zjistili trombózu,...

Vysazení Magrilanu

Dobrý den, ráda bych se zeptala jakým způsobem mám vysadit magrilan?Beru jeden...

Vysazení Mirtazapinu

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Asi před týdnem jsem po roce vysadila...

Vysazení mirtazapinu

Dobrý den. Nedávno sem vysadila antidepresiva (mirtazapin sandoz) a chtěla bych...

Vysazení Mirzatenu na silvestra

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, když mám napsaný Mirzaten 30mg 1/tableta na...

Vysazení NA a zachráněný styk dva dny po MS

Užívala jsem HA Minisistons,při druhé krabičce tedy 4platicku(8.1.2015)jsem...

Vysazeni naplasti a opetne pouziti

Dobry den, po cirka sedmiletem neprerusovanem uzivani antikonc.naplati Evra...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Podlamování nohou

Dobrý den Mám menší problém na který bych se chtěla tímto způsobem zeptat....

Bolest hýždě

Dobrý den, rozhodla jsem se, že Vám napíši, protože už jsem bezradná, zoufalá...

Leukocyty a trombocyty

Dobrý den,chci se zeptat co znamená zvýšená hodnota leukocitů a trombocitů v...

Ranka pri pošve

Dobrý deň, už asi pol roka sa mi stále objavuje mala trhlina pri pošve, je červena,...

NATÉKÁNÍ RUKOU

Dobrý den, již dlouhou dobu (několik let) mám problémy s natékáním rukou, hl....

Délka prac. neschopnosti u pásového oparu

Dobrý den,jak dlouho trvá PN při léčbě pás.oparu?Po 14 dnech puchýřky zhojeny,přetrvává...

Bolesti břicha a nadýmání

Dobrý den, posledních pár měsíců mě trápí časté bolesti břicha spojené s nadýmáním...

Bílé tečky na kůži

Dobrý den přeji ,obracím se na Vás ohledně kožního problému ... Už druhý týden...

Červená popraskaná kůže kolem penisu

Dobrý den, chtěl bych Vás požadat o radu. Mám červenou, popraskanou kůži okolo...

Přirostlá předkožka

Dobrý den, nedávno jsem měl podezření, že mám fimózu. Objasnil jsem to rodičům...

Voda v uchu

Dobrý den, vrátila jsem se z bazénu s vodou v uších, vyzkoušela jsem již skoro...

Bolest dolních končetin

Dobrý den, mám problém s dolníma končetinama. Už 14 dní mě bolí obě nohy. Začalo...

Konziliární vyšetření

Dobrý den, jaký je rozdíl mezi konziliárním a klasickým vyšetřením? Konkrétně...

Problém s váhou (nechutenství k jídlu, není čas,)

Dobrý den, potřeboval bych pomoct s mojí váhou. JE mi 18 let, měřím něco...

CALTRATE 600 mg/400 IU D3. Užívajú sa v tomto zložení celoročne?

Príjemný dobrý deň, chcela by som sa poradiť, ohľadom užívania tabletiek...

Červené fleky na žaludu

Dobry den. Prosim o pomoc. Mam cervene fleky na žaludu asi uz 3 měsíce. s tím...

Opožděná menstruace, bolest v podbřišku

Dobry den, chci se zeptat.. mam mirne zpoždění menstruace, nedavno jsem měla...

Váček u zubu moudrosti

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Již dva roky se mi derou ven dole zuby moudrosti. S...

Nevolnost, tlaky v hlavě, nachlazení

Dobry den uz tyden jsem nachlazena vcera se mi udelalo na zastavce mhd spatne,zacalo...

Skvrny na varlatech a penisu

Asi dva tyzdne mam na varlatach skvrny a na zaludi bile flaky.Môže sa jednat...

Reklama