Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Výsledky laboratorního vyšetření krve

Vnitřní lékařství filip 21.3.2013

Dobrý den mohl sem prosím zeptat co znamenají tyto výsledky laboratorního vyšetření krve? S_GLU 4,3 mmol/l (3,3-5,6), S_CHOL 4,22 mmol/l (2,2-5,2), S_HDL Chol 1,65 mmol/l (1-2,1), S_TAG 0,34 mmol/l
(0,45-1,7), S_LDL 2,92 mmol/l (1-3,3), S_TSH 0,863 mU/l (0,27-4,2), S_fT3 5,87 pmol/l (3,13-6,76), S_fT4 17,46 pmol/l
(12-22), S_ALT 0,36 μkat/l (0,15-0,68), S_AST 0,36 μkat/l (0,17-0,62), S_GGT 0,21 μkat/l (0,13-1,02), S_KMOC 340 μmol/l
(202-416), S_IA 1,6 mmol/l (0-4,2), U_Hustota 1030 kg/m3 (1010-1028), U_LEUK chem. Negat. arbj (0-0), U_pH 5,5 arb.
(5-6,5), U_PROT Negat. arbj (0-0), U_KREV Negat. arbj (0-0), U_GLUK norm arbj (0-0), U_KETO Negat. arbj (0-0), U_BILI
Negat. arbj (0-0), U_UBG norm arbj (0-0), U_ERY 0-4 arbj (0-0), U_Leuko 0-4 arbj (0-0), U_Bakterie četně arbj (0-0),
U_Hlen četně (0-0), U_EPI P řech. 0-1 v zor. poli (0-0), U_NITR Negat. arbj (0-0) děkuji za odpověd

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Praktický lékař, Ostrovského 253/3, 150 00 Praha-Smíchov

Dobrý den,
k dotazu mohu uvést pouze to, že uvedené hodnoty jsou v normálním rozmezí. Co výsledky znamenají, Vám musí říci lékař. který Vám nechal testy dělat, protože k interpretaci je nutné vědět, proč byly testy prováděny a také další údaje o Vašem zdravotním stavu. Hladina cukru (S-GLU) a krevních tuků (S_CHOL, S_HDL, S_TAG, S_LDL) patří ke standardních odběrům prováděným při preventivní prohlídce u praktického lékaře, ostatní testy (jde o "jaterní testy", test na funkci štítné žlázy, test na hladinu kyseliny močové a biochemické vyšetření moči) již nikoliv a lze se tedy domnívat, že byly provedeny z nějakého specifického důvodu. Obraťte se tedy s dotazem i na lékaře, který Vám nechal odběry provést.

Související dotazy

Výsledky laboratorního vyšetření
Dobrý den, Posílala jsem dotaz ohledně posouzení...
Únava a výsledky z krve
Dobry den, chcel by som poprosit o radu, zhruba pred...
Vyšetření krve
Dobry den.Mam dotaz ohledne vysetreni krve co znamenaji...
Lupus a výsledky laboratorního vyšetření
Dobrý den, dnes jsem dostala do ruky výsledky krve...
Výsledky laboratorního vyšetření
Dobrý den, před nedávnem mi bylo provedeno laboratorní...
Výsledky laboratorního vyšetření na HSV
Dobrý deň, čo znamenajú výsledky z infektológie: porodila...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vysledky krvneho obrazu

Dobrý deň, chcem sa spýtať čo môže znamenať zvýšená hodnota str. obj.trombocytov...

Výsledky kultivace e coli

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na názor ohledně výsledků kultivace pochvy....

Výsledky kultivace: Streptococcus agal.četně.

Dobry den, pane doktore, behem dvou meisci jsem se dvakrat lecila na zanet mocoveho...

Výsledky laboratorního vyšetření

Dobrý den, Prosím o zhodnocení krevního vyšetření (některé hodnoty mám mimo...

Výsledky laboratorního vyšetření

Dobrý den, Nechal jsem si udělat celkové hormonální,laboratorní výsledky....

Výsledky laboratorního vyšetření

Mám otázku a u mojho prakt.lekára som nedostala odpoveď. Pred pol rokom mi...

Výsledky laboratorního vyšetření

Dobrý deň , mohla by som Vás poprosiť o vysvetlenie ohladom výsledkou krvy ....

Výsledky laboratorního vyšetření

Dobrý den, Posílala jsem dotaz ohledně posouzení krevních testů. Rada...

Výsledky laboratorního vyšetření

Dobrý den, před nedávnem mi bylo provedeno laboratorní vyšetření (sérum, krev....

Výsledky laboratorního vyšetření a bolest v oblasti ledvin

dobrý den prosim Vás mam pocit že mne boli ledviny ted sem byl na vyšetřeni...

Výsledky laboratorního vyšetření na HSV

Dobrý deň, čo znamenajú výsledky z infektológie: porodila som dieťa 23.9.2018 -...

Výsledky laboratorního vyšetření štítné žlázy

Dobrý den, V posledním roce jsem byla na dvou vyšetřeních štítné žlázy. Výsledky...

Výsledky laboratorních odběrů

Dobrý den,můžete mi prosím napsat co znamenají ty zkratky z vysetreni a ty zvýšnené...

Výsledky laboratorních odběrů

Dobrý deň, dovoľujem si vás požiadať o vyhodnotenie výsledkov priloženého...

Výsledky laboratorních vyšetření a lipomatoza

Dobrý den, měl bych 2 dotazy: 1) Ve výsledcích po vyšetření moči mám všechny...

Výsledky laboratoře

Dobrý den mohu se zeptat jak dlouho trvají krevní testy na ACHR a MUSK odeslané...

Výsledky laboratoře

Dobrý den, chci se zeptat na výsledky krve celkové viz příloha. Zdali je v pořádku...

Výsledky laboratoře

Dobrý ve fotkách posílám výsledky z krve... jednu věc mám strašně zvýšenou.....

Výsledky laboratoře

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Na preventivní prohlídce mi byl zjištěn cukr...

Výsledky laboratoře

Pekny den chcel by som poprosit o zhodnotenie lab. Vysetrenia z krvi. Dakujem

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Třezalka tečkovaná

Dobrý den, začala jsem pít čaj s třezalky tečkované (1,5 g - 2x denně ráno...

Zduřelé krční uzliny

Dobry den,jiz 8 mesicu mam zdurene obcas bolestive uzliny na krku.Dlouho dobu...

Odsun menstruace

Prášky na oddaleni menstruace Dobrý den, jedeme na dovolenou k moři a mam dostat...

Tvar stolice

Dobrý den, slyšela jsem, že by měl tvar stolice být typu válcovitého. Posledních...

Antidepresiva vs. třezalka

Dobrý den, zajímal by mě přesný důvod, proč se nedoporučuje kombinovat antidepresiva...

Svědění a bolest stydkých pysků

Dobrý den, už asi týden mě neustále svědí a bolí stydké pysky. Dokonce to bolí...

Bolest páteře

Dobrý den, již dva měsíce mne trápí svalové záškuby a to především v dolních...

Zduřelé uzliny

Dobrý den. Mám na krku, pod čelisti 2 uzlíky, zduřelé uzliny a 1 na krku pod...

Přenos poševních kvasinek

Dobrý den,trpím poševními kvasinkami a zajímalo by mne čemu všemu se mám vyhnout,abych...

Zkažená šunka

Dobrý den, včera jsem koupila v obchodě balenou dušenou vepřovou šunku s trvanlivostí...

Rehabilitace po odstranění pliky v koleni

Dobrý den, 16. 3. 2016 mi byla odstraněna artroskopicky plika v koleni. Chtěla...

Chronické praskání v kotníku

Dobrý den, dříve jsem trpěl na častější výrony kotníku, většinou se nejednalo...

Hysterektomie

Dobrý den, před 6 měsíci jsem byla na operaci odstranění dělohy, vaječníky mi...

Bodavá bolest pod levým prsem při nádechu, bolest na levé části hrudi

Dobrý den, je mi 21 let a již druhý den mne trápí bodavá bolest pod levým prsem...

2 týdny mám zduřelé krční uzliny

Dobrý den, již 2 týdny mám zduřelé krční uzliny. Z počátku jsem si myslel,...

Křupání v kotníku

Dobrý den, je mi 14 let a při jednom pohybu levou nohou, mi začne velmi křupat...

Bolest v levém podbříšku u třísla

Dobrý den, už přes 14 dní mě trápí bolest nad levým tříslem v podbřišku, bolest...

Bílý pupínek jazyka

Dobrý den, včera se mi na špičce jazyka objevil malý bílý pupínek - bylo to...

Toceni hlavy, bolesti břicha, pocit na zvracení

Dobrý den, mám na Vás dotaz. Zhruba před měsícem a půl jsem dostal nějakou virózu...

Výtok po šestinedělí

Dobrý den, jsem 2 měsíce po porodu druhého dítěte. Šestinedělí proběhlo bez...

Reklama