Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Vysoký krev. tlak

Srdce a cévy Neradová . 22.9.2009 redakce uLékaře

Dobrý den, je mi 59 a léčím se něco přes 10 let na vys.krev.tlak, který je momentálně víceméně stabilizovaný. Užívám ORCAL 10mg plus Prestarium combi, ale v poslední době mám oteklé kotníky. Rovněž dodávám, že mám problémy s bolestí celých nohou, které se táhnou od kyčlí. Vyšetřením bylo zjištěno na CT, že mám degener. zmeny na páteři a mírně vyhřezlou plotýnku do páteř. kanálu s tím, že jeho šíře má hraniční meze. Byla jsem přijata do nemocnice a dostala 10 kapaček, které pomohly od úporných bolestí nohou, ale jinak bolesti zůstávají i po rehabilitacích v takové intenzitě, která mi znemožňuje vycházky pro bolesti v kyčlích a celých nohou až do kotníků. Dotaz: Mohl by toto způsobovat ORCAL (otoky a bolesti kotníků) nebo otoky mohou být způsobené i tím, že ta páteř není v pořádku? Podotýkám, že ORCAL užívám již druhým rokem. Děkuji za odpověď

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, lék na tlak ORCAL však tyto otoky může taky způsobit, nebylo by možná od věci lék vyměnit (poradte se se svým lékaře, který vede vaši léčbu hypertenze) , pokud by to nepomohlo, při otocích končetin (a hlavně kotníků) by bylo dobré vyšetřit podrobněji ještě srdce /kardiální otoky/, ledviny a při bolestech provést ortopedické a metabolické vyšetření / takovéto bolesti mohou být také součástí cukrovkové-diabetické neuropatie/ - jak vidíte, příčiny otoků nejsou nikdy jen jedny. Proto navštivte svého obvodního lékaře nebo internistu a proberte s ním možnosti dalšího vyšetření, bez něj bohužel na vaše otázky nedostanete odpověd. Pokud by se všechny příčiny vyloučily, jsou bolesti opravdu neurologického původu, vznikají drážděním struktur nervů v zádech (při výrustcích a vyhřezlé ploténce). Nejlepším řešením neurologicky způsobech bolestí je pravidelné cvičení, rehabilitace pod dozorem odborníka, masáže a třeba i lázeňská léčba (předepisuje obvodní oš.lékař). Nechejte se nejprve vyšetřit, pohovořte s lékařem o možné výměně léku a po výsledcích se potom rozhodne o druhu léčby. Hezký den.

Související dotazy

Vysoký tlak krve
Dobrý den, nyní již několik dní a dříve jsem to měl...
Vysoký tlak
Přeji hezký den. Již rok užívám Prestarium Neo Combi...
Užívání arginmaxu a léků na vysoký tlak
Dobrý den ,chtěla bych se zeptat,zda může manžel užívat...
Vysoký tlak v těhotenství
Dobry den je mi 19.let.. V tehotebnstvi me Tyden me...
Vysoký tlak krevní
Dobrý den, užívám léky na vysoký tlak - Micardis,...
Vysoký tlak
Dobrý den...v mládí jsem vždy trpěla na nízký tlak....

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vysoký cholesterol

Je mi 49 let. Na laboratorním vyšetření mně byl zjištěn zvýšený cholesterol....

Vysoký cholesterol

Dobrý den, je mi 38 let a mám vysoký cholesterol, cca 8. Nejsem obézní typ,...

Vysoký cholesterol - co s tím?

Dobrý den, byl jsem již u dvou lékařů ve věci hodnot mého cholesterolu. Obvodní...

Vysoky cholesterol a leky

Dobry den, rada bych se s Vami poradila ohledne sve babicky s kterou si nevime...

Vysoký cholesterol a trygliceridy

Dobrý den,mám vysoký cholesterol a triglyceridy, momentálně jsem po operaci...

Vysoký cholesterol v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 26. týdnu těhotenství a při vyšetření krve mi vyšla hladina...

Vysoký cholesterol, neužívání léků

Dobrý den,článek jsem četla,moc hezky napsaný a dost mě vyděsil.Jsem jedna z...

Vysoký kaz zubů

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jsem cizinka a doteď jsem neměla všeobecnou...

Vysoký klidový tep

Dobrý den, mám dotaz ohledně tepu. Pravidelně chodím darovat krevní plasmu a...

Vysoký kortizol

Paní doktorko, moje dcera začala mít problémy s vysokým krev.tlakem. Začalo...

Vysoký krevní tla, pocit chladu na hrudi a zádech

Dobrý den, ptám se jménem svého muže, kterému bude v květnu t.r. 61 let. Stěžuje...

Vysoký krevní tla, vysoků puls

Dobrý den, již měsíc se měřím, protože mě několikrát denně poleje horko a orosím...

Vysoký krevní tlak

Dobrý den, chci se zeptat, 1) zda je možné, aby důvodem vysokého krevního tlaku...

Vysoký krevní tlak

Dobrý den, mám dotaz na krevní tlak, prosím vás, jak bychmohl snížit tlak 160/110,...

Vysoký krevní tlak

Dobrý den. Moje dok. mi opakovaně naměřila vyšší tlak. V prúměru cca. 135-140/80-90....

Vysoký krevní tlak

Dobry den, mám 28 rokov a pred mesiacom som zistila,že mávam vysoký krvný...

Vysoký krevní tlak

Dobrý den, je mi 48 let, štíhlý, rekreačně sportuji, nekuřák, z alkoholu piji...

Vysoký krevní tlak

Dobrý den paní doktorko Lažanská chtěla bych se vás touto cestou zeptat jen...

Vysoký krevní tlak

Dobrý den, je mi 27 let a při posledních 2 prohlídkách u lékaře mi byl naměřen...

Vysoký krevní tlak

Dobrý den pane doktore, obracím se na vás s žádostí o radu: od r. 2000 se léčím...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

ANTIBIOTIKA A MARIHUANA


MUDr. Iva Jeleníková

Dětský lékař

Popraskany jazik


Záněty pokožky hlavy


MUDr. Jan Cee

HEPAPEDIA, s.r.o.

Bolest vnitřní strany kolene


Menstruace


Drobné krvácení z konečníku




Pupínky na bradavkách


Černý kašel


MUDr. Markéta Milnerová

Privátní zubní ordinace

Oteklé chodidlo


Boule kolem kolečníku


Jak dlouho po posledním užití herpesinu můžu konzumovat alkohol?


Diastáza břišních svalů

Dobry den, mam za sebou jiz dva porody, oba prirozenou cestou. Bohuzel mi po...

MUDr. Vilma Vaňurová

PL pro děti a dorost

Nohou


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×