Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vyšší hodnoty

Endokrinologie Michala 30.6.2009

Dobrý den pane doktore.Chtěla bych se Vás zeptat,co znamená,když mi z náběrů na biochemii vyšly výsledky na štítnou žlázu TSH7,657 mlU/l (norna 0,350-4,800) FT4 12,83 pmol/l (n 10,00-24,00) FT3 4,91 pmol/l (n 3,50-6,50) Anti-Tg 158,08 kU/l + (n 0,0-60,0) Anti-TPO negativní ještě mě čeká sono ŠŽ cítím tlak v krku a zadýchávám se i při malé zátěži.Přibírám na váze,ačkoli se nepřejídám a mám i pocit,že mi buší srdce ... chtěla bych vědět,co to asi tak přibližně znamená a co mě čeká (vyšetření,popřípadě léčba) moc Vám děkuji za Váš čas a odpověď.S pozdravem Michala M.

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, jde o hypothyreosu, sníženou funkci štítné žlázy velmi pravděpodobně na autoimunitním podkladě (tvoří se protilátky proti šž, medicína ale neví proč). Měla byste ještě absolvovat to sono a potom vám bude nasazena léčba - substituce, to je náhrada hormonu, který se vám přestává vyrábět. Léčba to je příjemná, jednou denně po prvním jídle si vezmete lék, kontroly na endokrinologii v pravidelných intervalech a v podstatě, když budou dávky dostatečné, vaše potíže se upraví. Pozor potom v těhotenství, častějí kontroly a úpravy hladin jsou nutné /zvýšená metabolická potřeba vaše a vašeho detátka/, ale jinak vám žádné obtíže a problémy nehrozí. Hezký den vám přeji. Info o štítné žláze a hypothyreose na: http://www.ulekare.cz/clanek/stitna-zlaza-1186?search=hypothyreosa&from=0

Související dotazy

Hodnota AST vyšší než ALT
Dobrý den, pane doktore, před pár dny jsem byla na...
Vyšší S-CK
Dobrý den,měl bych dotaz ohledně laboratorních výsledků.Jsem...
Vyšší cholesterol
Dobry den, je mi 35 let a byla mi naměřena hodnota...
Vyšší hodnota cholesterolu po porodu
Dobrý den paní doktorko, jsem 5 měsíců po porodu,...
Vyšší hodnoty vápníku, jak se léčí
dobrý večer paní doktorko, byly mi zjištěny vyšší hodnoty...
Vyšší leukocyty
Dobry den, dnes jsem chtela jit darovat krev, ale namerili...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vyšší hodnota CRP

Dobrý den od minulého tDne jsem brala antibiotika penbene na nespecifikovatelny...

Vyšší hodnota glykémie v prvním trimestru

Dobry den, jsem v 16 tydnu těhotenství. Ve 12 tydnu mi krev na glykemii, Hodnota...

Vyšší hodnota hormonu příštítných tělísek

Dobrý den, paní doktorko, chodím do osteocentra, zjistili mi uvolňování vápníku...

Vyšší hodnota hormonu příštítných tělísek

Dobrý den paní doktorko, už jsme spolu komunikovaly, ještě bych chtěla dodat,...

Vyšší hodnota cholesterolu po porodu

Dobrý den paní doktorko, jsem 5 měsíců po porodu, stále mám nahoře asi 7 kilo...

Vyšší hodnota kreatininu

Dobrý den, mám vysoký kreatin 106, dle lékaře je to špatná funkce ledvin. Jsem...

Vyšší hodnota kreatininu - nedostatečný pitný režim.

dobry den, Tyden trpim na bolest kloubu a unavu. Mela jsem odber krve a kreatinin...

Vyšší hodnota tepu

Dobrý den, cca 2 roky se léčim s vysokým tlakem,který mám po lécích/Amloratio...

Vyšší hodnota total hcg

Dobrý den, jsem dnes 17+3tt. Byla jsem na prvotrimestrálním screeningu i na...

Vyšší hodnota total hcg

Dobrý den, vyšla mi vyšší hodnota total hcg= 2,51MoM, jsem už objedananá na...

Vyšší hodnoty jaterních testů

Uctivě zdravím, před pár dny jsem zde psal, že jsem měl některé vyšší hodnoty...

Vyšší hodnoty jaterních testů

Přeji hezký den, poslední týdny mi nebylo vůbec dobře - permanentní únava,...

Vyšší hodnoty jaterních testů

Dobrý den, prosím Vás, psal jsem zde včera, že jsem měl zvýšené hodnoty jaterních...

Vyšší hodnoty spodního tlaku a úzkost

Dobrý den, je mi 25 let a moc se obávám infarktu. Léčím se s úzkostí a vlastním...

Vyšší hodnoty tělesné teploty

Dobrý den, ještě odpovídám a odkazuji k mému dotazu a odpovědi zde: https://www.ulekare.cz/poradna-lekare/dcera-6-5-roku-ma-dlouhodobe-zvysenou-teplotu-37-37-2-361801. Teplotu...

Vyšší hodnoty vápníku od příštítných tělísek

Dobrý večer paní doktorko, nejdříve děkuji za odpověď, ale ráda bych se ještě...

Vyšší hodnoty vápníku, jak se léčí

dobrý večer paní doktorko, byly mi zjištěny vyšší hodnoty vápníku, okolo 2,92,...

Vyšší hormonální profil

Dobrý den. Nedávno jsem vám psala, že jsem se se chystala se na ivf, 5.den...

Vyšší hranice hormonů

Dobrý den, chtěla bych otěhotnět, a proto jsem si nechala udělat kompletní...

Vyšší cholesterol

Dobrý den, je mi 20 let a gynekolog mi zjistil, že mám vyšší cholesterol 5,7,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Svrab

zmizi svrab bez leceni

Nitroděložní tělísko a magnetická rezonance

obrý den,chtěla jsem se zeptat jestli mohu absolvovat vyšetření na magnetické...

Trvalé následky po úrazu

Dobrý den m děkuji za odpověd. chtěla bych se ještě zeptat . Když budu dávat...

Bolest nad okem

Dobrý den, už třetí den mě bolí kost kolem pravého oka. Nikde jsem se napraštila....

Krupička v obličeji

Dobrý den, přes noc se mi na obličeji vytvořila krupička na tvářích a bradě....

Rozbor krve u praktické lékařky

Dobrý den, je mně 62 roků, 176/78 a na pravidelné preventivní prohlídce u své...

Interpretace nález na srdci

Dobrý den,přítel se léčí se srdíčkem,přinese zprávu,ale já vůbec nevím,co mu...

Nealkoholické pivo a užívání antidepresiv

Dobry den Chtěl bych se zeptat kolik můžu vypít Birellu(nealko pivo)na leký...

Tik v oku a na čel

Dobrý den, Dlouhodobě mám tiky (cukání) očních víček a obočí, zejména na levé...

Svědění konečníku

Dobrý den, už tři dny trpím svěděním v oblasti konečníku (zejména při pohybu)....

Fleky pod prsy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli nejde poznat o co jde. Počítám, že uz...

Popálenina 3 stupně

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na neteř. Nešťastnou náhodou ji ošlehl plamen...

Otoky mohou

Zdravím, mojí babičku trápí posledních 15 let nohy, chodí na kožní, ale nikdo...

Změny na děložním čípku

Před rokem a půl jsem se dověděla po odběru vzorku z děložniho čípku že, mam...

3-4 roky trpim vyrazkou na rukach

dobry den uz nejakou dobu zhruba 3-4 roky trpim vyrazkou na rukach z boku dlane...

Začervenání obličeje a fialovění rtů

Dobrý den, již několik měsíců mě trápí červenání obličeje, zejména na lícních...

Mám obavy z infarktu, je mi 25 let

Co by měl lékař vědět o tvém problému? Přilož fotku či lékařskou zprávu, pokud...

Bolesti v krku a únava

Dobrý den, mám už mnoho let problémy s bolestmi v krku, nosohltanem a celkově...

Pupínek na penisu

Dobrý den, kolem března se mi udělal uprostřed penisu jakýsi tvrdý pupínek připomínající...

Užívání Diazepamu v těhotenství

Dobrý deň, obraciam sa na Vás s prosbou o pomoc a odpoveď. Po neúspechu spontánně...

Reklama
Zavřít