Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vyšší tepová frekvence

Vnitřní lékařství Jana 7.2.2017

Dobrý den. Měla jsem dlouhodobě ostrý kašel a zůstala jsem potom hodně zadýchaná i v klidu, takže jsem dostala Euphyllin CR N 200. Tyto tablety okamžitě zabraly, dýchání je v pořádku, ale zůstalo mi bušení srdce a tepová fregvence o 10 více v klidu. Mám kardiostimulátor, který je nastavený tak, že v klidu mám nejmíň tepů 65 za minutu. Jsem na to takto zvyklá, ale teď si v klidu vždycky naměřím 75 tepů za minutu. Kardiolog mi dal tablety Rivocor 5, na snížení fregvence tepů, ale já mám strach je začít brát, abych zas neměla nějaké vedlejší účinky a také nevím, jestli se těch 10 tepů navíc, časem neupraví samo bez Rivocor 5 . Kardiostimulátor je v pořádku. Holtra na 24 hod. dostanu za 3 měsíce. Ještě beru Lozap H, Letrox 100, Cerezu a 3 týdny Itakem 5g. Napište mi prosím Vás, jestli mi doporučujete začít brát Rivocor 5 ,nebo mám ještě počkat . Myslím si, že není špatné znát i jiný názor. Přejí hezký den.

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé, Praha 10 – Uhříněves

Dobrý den Jano,
kdyby hodnoty tepu byly do 75/min, klidně bych ještě nějakou dobu počkala, jestli se to nevrátí k normálu samo. Zkuste ale ještě s lékařem probrat, zda by Vaše obtíže nemohly být způsobeny právě Euphyllinem CR N 200. Jeden z nežádoucích účinků Euphyllinu totiž může být bušení srdce, zvýšená tepová frekvence. Možná by pak nebylo od věci lék vysadit, změnit. Než bych nasadila Rivocor, tak bych zvážila určitě ještě tuto možnost. Hodně štěstí. S pozdravem dr. Šimjáková

Související dotazy

Tepová frekvence
Dobrý den, rád bych se zeptal na tepovou frekvenci....
Tepová frekvence
Dobrý den, je mi 21 let a mám dotaz ohledně klidové...
Tepová frekvence
Dobry den, rada bych se zeptala ohledne sve tepove...
Při fyzické zátěži se snižuje tepová frekvence
Dobrý den, mám 17ti letou dceru. Již přes dva roky...
Tepová frekvence při sportu
prosím o vysvětlení, při lehkém běhu na lyžích jsem...
Nižší tlak, vyšší tepová frekvence
Dobrý den, je mi 28, 180 cm/ 68 kg, pravidelný sport...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vyšší tep při běhu

Dobrý den. Je mi 42 let. Necelé tři roky běhám a asi rok a půl jsem bral lék...

Vyšší tep u dítěte

Dobry den, muj 10 lety syn ma stabilne zvyseny pocet tepu/ minutu, obvykle i...

Vyšší tep v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 27 týdnu těhotenství, je mi 27 a občas mívám vyšší tep, třeba...

Vyšší tep ve spánku

Dobrý den, zjistila jsem na chytrých hodinkách, že v noci mi obvykle (také...

Vyšší tep, brnění končetin

Dobrý den, už týden v kuse mě trápí nepříjemný problém. Mám o dost vyšší tep...

Vyšší tep, horké tváře

Dobrý den, možná je to hloupost, ale chtěla bych se Vás raději zeptat, zda-li...

Vyšší tep.

Zdravim uz 2 dny citim ze na me neco leze mam rymu bolest hlavy asi zanet dutin...

Vyšší teplota hlavy u dítěte

Dobry den,chtel jsem se zeptat.Dcera 4 roky ma na čele a spancích dost zvíšenou...

Vyšší tepová frekvence

Dobrý den mám dotaz k mému vysokému tepu který je v klidu mezi 80 až 90 a při...

Vyšší tepová frekvence

Dobrý den, trpím generalizovanou úzkostnou poruchou. Před 20 dny jsem postupně...

Vyšší tepová frekvence, léčba vasocardinem

Dobry den, dostala som vasocardin 50 kvoli srdcovej arytmii a vysokemu tepu....

Vyšší tepová frekvence, Tenoretic a vyšší glykemie

Dobrý den, do dubna letošního roku jsem mnoho let na snížení tepové frekvence...

Vyšší TF

Dobrý den, když provozuji aktivitu (rychlá chůze - 6km/hod) v tf 130-145 tepů/min...

Vyšší TGT

Dobry den, dnes mi ma pani doktorka sdelila, ze mam hodnotu trygliceridu 5,6...

Vyšší TK

dobrý den ,mám dotaz jsem po operaci malého nádoru prsu chodím na ozařování...

Vyšší TK

Dobrý den,prosím o radu- je mi 52 let a mám problémy s krevním tlakem.Zhruba...

Vyšší TK v 39tt

Dobrý den, jsem ve 39. týdnu těhotenství a v poradně mi byl naměřen tlak 140/80...

Vyšší TK v těhotenství u lékaře

Dobrý den, před 8 lety jsem v prvním těhotenství měnila gynekologa v posledním...

Vyšší tlak

Dobrý den.Chci se Vás zeptat zda mám navštívi kardiologa,když mám občas tlak...

Vyšší tlak

Dobrý deň, posledný rok mám pravidelne vyšší diastolický tlak ( v priemere 130/90...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pravidelné koupání

2 dny jsem se nekoupal protože nám netekla voda a mam červené tečky na penisu

Hučení v uších, bolest hlavy

Dobrý den, Poslední týden je mi tak nějak špatně od žaludku, mám pocit jakoby...

Bolest svalů a šlach po užívání antibiotik

Dobrý den, v návaznosti na léčbu fluorochinolovým atb Ofloxin se u mne v...

Bolest horní část břicha

Dobrý den, od začátku prosince mě bolí horní část břicha nad pupkem. Vzniklo...

Bulka na tvrdém patře


Angína, rezistence na ATB ?

Dobrý den, mám dotaz ohledně toho zda je možné, aby antibiotila nezabrala..Začalo...

Rozostřené vidění

Dobrý den, manžel (33let) má občas stavy, kdy vidí velké kruhy před očima a...

Fraktura 5.nartni kosti

dobry den, pritel ma zlomeninu 5.nartni kosti a ceka ho operace.Chtela jsem...

Stažený šourek

Dobrý den. Mám problém s neustále staženým šourkem a to i těsně po ejakulaci....

Červené fleky na nohách

Dobrý den, už nějakou dobu mám na noze červené fleky. Nesvědí, nejsou vystouplé....

Krevní testy na pohlavní choroby

Dobrý den, měl jsem nechráněný pohlavní styk s partnerkou u které si nejsem...

Diskopatie

Dobrý den, prosím vysvětlete mi výsledky z CT L5/S1 - páteřní kanál primárně...

Střevní kličky

Dobrý den dnes jsem byla na ultrazvuku tam v papírech jsem měla napsano střevní...

Skvrny po štípnutí komárem-borelioza?


Červené fleky v hlavě

Dobrý den, ve vlasech se mi udělaly červené fleky a někdy se mi tam udělají...

Nakažlivost střevních viróz

Dobrý den, ráda bych se zeptala jak dlouho je člověk infekční po střevní chřipce....

ALKOHOL a zdravotní problémy

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně alkoholu a jeho dopadu na zdraví. Je mi...

Ciprinol a fungicidní superinfekce

Dobrý den, mám zánět močového měchýře a můj lékař mi předepsal Ciprinol 250....

Fibrom

Dobrý den.U mé dcery/27let/byl objeven fibrom na poševní stěně a lékař navrhl...

Zubní sklovina

Dobrý den, měla jsem rovnátka na pevno a řekla bych, že mi trošku zničila zubní...

Reklama