Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Zánět a struma

Endokrinologie Dagmar 27.4.2014

Dobrý den, měla bych dotaz. Je mi 47 let. Vše u mě začalo před 9 týdny kvasinkovou infekci, pak do týdne následoval zánět močového měchýře a levé ledviny. Brala jsem antibiotika zanocin dvě balení, která vůbec nepomohla. V průběhu kdy jsem brala antib. se mi na krku vytvořila boule asi 3 cm velká a táhl se od toho takový ztvrdlý válec a píchalo mě do ucha. Obvodní lékař řekl, že to je jen uzlina. Pak následovala ant. Ospamox, který zabral přibližně na týden, pak mě obv. lékař poslala na urologii, kde mi napsali Azitromycin mylan. Dodnes cítím, že to není s ledvinou i moč. měchýřem úplně v pořádku, přetrvává jemná bolest. Boule nemizela, tak jsem byla odeslána na ultrazvuk a tam mi řekli, že je to struma ve štítné žláze. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli je možné, že ta struma zmizí po úplném vyléčení. Mohlo to zvětšení být vyvolané antib., anebo tím zánětem? Byla jsem už i na endokrinologii, kde mi doktor řekl, že chce udělat punkci na rozbor. Zatím bych do toho nechtěla zasahovat. Jaké je jiné možné vyšetření? Např. CT, anebo magnet. rezonance? Podle rozborů krve, prý štítná žláza funguje správně. Do toho onemocnění, jsem neměla na krku nic. Ten ztvrdlý válec už tam není i to píchání do ucha přestalo. Děkuji za odpověď.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den,
pokud došlo k tak rychlému objevení se tak velkého uzlu ve štítné žláze, buně...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Struma
Dobrý den,je mi 44 let,zdravotní sestra ve směnách,jsem...
Struma
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Včera jsem byla u...
Možnosti terapie nodózní strumy
Dobrý den, prosím o radu ohledně operace štítné žlázy.Léčím...
Struma štítné žlázy
Dobrý den, praktická lékařka mě poslala na endokrinologii,...
Hashimotova struma
Dobrý den, léčím se na juvenilní idiopat. artritidu...
Susp. struma
Dobrý den, chci se zeptat, dřív jsem měla zvětšenou...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zánět a bolesti v podbřišku

Dobrý den. Zhruba před třemi měsíci mi začalo svedění kolem pysků a poševního...

Zánět a cysty

Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se zeptat, zda můj lékař gynekolog postupuje...

Zánět a kondylomata

Dobrý den, můžou mít kondylomata souvislost s kvasinkovým onemocněním (mykozou)...

Zánět a nádory na štítné žláze

Dobrý den,mám hraniční hodnoty fT4-10,9,TSH-0,57 a jsem těhotná 37t.Internistka...

Zánět a nehtová plíseň

Dobrý den, již několik dní mě trápí bolest na palci pravé nohy. Začalo to nejdříve...

Zánět a nemoci srdce

Dobrý den. Již asi třetí měsíc mám pravděpodobně zánět kanálku v zubu a neustále...

Zánět a onemocnění srdce

Dobrý den, už sem vám psala jednou ohledně vacku s černou skvrnou. Jen se chci...

Zánět a pohlavní styk

Dobry večer chci se zeptat při styku nam praskl kondom, a ja beru Entizol, a...

Zánět a rána v genitální oblasti

Dobrý den,už cca 4 měsíce mě trápí intimní problém.Zhruba před těmi 4 měsíci...

Zánět a sráženina krve v žíle

Dobrý den, před měsícem jsem byla na operaci se slepým střevem, když mi dávali...

Zánět a struma

Dobrý den, měla bych dotaz. Je mi 47 let. Vše u mě začalo před 9 týdny kvasinkovou...

Zánět a svědění penisu

Před 4 dny jsem měl s partnerkou pohlavní styk druhý den v podvečer sledují...

Zánět a uzlinová reakce

Hezky den, dcera byla nemocna, ja ne, nicmene jsem lehce zahlenena, trochu mne...

Zánět a vliv na mé dítě

Dobrý den, jsem ve 12 týdnu těhotenství a naše dítě je přímo vymodlené. Mému...

Zánět a vynechání antikoncepce

Dobrý den, již měsíc mě trápí gynekologické záněty, momentálně beru macmiror....

Zánět a wobenzym

Vážená paní doktorko, asi před dvěma měsíci jsem kvůli recidivujícím vaginálním...

Zánět achillovek

Před půlrokem mě začaly intenzivně bolet obě achilovky. Nad úpony zduřely Místo...

Zánět achillovky

Dobrý den, před pár dny jsem byla u ortopeda s tím, že mě bolí achilovka a kotník...

Zánět Achillovy šlachy

Dobrý den, Minulou středu jsem byla asi po 2 letech na ledních bruslích a druhý...

Zánět Achillovy šlachy

Dobry den. Boli mne achilovka . Na omak z boku paty citim palivou bolest....