Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Struma

Endokrinologie Ivana 9.7.2017

Dobrý den,je mi 44 let,zdravotní sestra ve směnách,jsem 6 měsíců po totální strumektomii(komplikace těžká pooperační hypokalcémie),důvodem odstranění byla tyreotoxikoza GB s orbitopatiií.Nyní užívám Euthyrox 88 denně,Biomin H 1 sáček obden.Současné výsledky:Ca 2,1(po celou dobu se výrazně nemění) P 1,22
TSH 0,05 FT4 13 FT3 4,7 TG 0,07 aTG méně 0,9
aTPO 32,6 TRAK 0,47 PTH 20,90 vit.D 42
V současné době již nemám srdeční problémy a oko mám celkem v normálu.
Byla jsem 3měsíce v PN(bylo mi opravdu nedobře po všech stránkách),další měsíc v lázních,kde jsem se cítila dobře psych.a fyzicky.Po nástupu do práce se objevují občasné stavy náhlé totální únavy,třes,pálení v HK a DK,velká únava DK.Tyto pocity mi samozřejmě vyvolávají strach a já se bojím opakování celkových křečí jako se mi stávalo v nemocnici,ale celkově myslím chorobu vnímám rozumně.Současně v období po operaci se vynořil velký problém s čelistními klouby a posunutým skusem(3 měsíce jídlo máčím a mixuju) a vznik alergií(před operací žádné nebyly)intenzivní kopřivka a svědění pokožky a pravděpodobně i to pálení v DK a HK na potraviny,v současné době mám opravdu jen malé množství bezpečných potravin.Celá situace je pro dost náročná,jednotlivé neduhy řeším s odborníky,ale po výčtu všech potíží a nekomfortu svému endokrinologovi mi byl nabídnut jen Citalec,který neužívám.
Může souviset vznik alergií a potíže s klouby s odstraněním štítné žlázy,jaký máte názor na mé výsledky a léčbu?Velice Vám děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Jste zdravotní sestra, tak sama víte, jak je někdy obtížné celkový zdravotní stav zkompenzovat. Léčbu máte velmi dobrou, jste pod dohledem endokrinologa, máte pravidelné odběry, myslím, že není třeba se obávat zhoršení zdravotního stavu do takového extrému, ve kterém jste již byla. Je možné, že velké pracovní nasazení budete muset občas prokládat pracovní neschopností a odpočinout si. Zase se zregenerujete a nějakou dobu pracovní tempo zvládnete. Vznik alergií se štítnou žlázou nesouvisí, je to shoda náhod, tělo bylo oslabeno a imunitní systém nápor nevydržel a vytvořil si alergii. Zkuste pravidelně užívat nějaké antihistaminikum. Uleví vám od svědění a kopřivky. Jídla ponechte zatím jen ty, které tolerujete. Potíže s čelistním kloubem mohly vzniknout v době odvápnění. Citalec je antidepresivum, pokud máte strach, úzkost o svoje zdraví a moc vás to limituje a stresuje, tak ho užívejte, uleví se vám. Jestli dokážete mít nad nemocí nadhled, tak braní není nutné. S pozdravem Dr. Janoušková

Související dotazy

Možnosti terapie nodózní strumy
Dobrý den, prosím o radu ohledně operace štítné žlázy.Léčím...
Struma
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Včera jsem byla u...
Struma štítné žlázy
Dobrý den, praktická lékařka mě poslala na endokrinologii,...
Susp. struma
Dobrý den, chci se zeptat, dřív jsem měla zvětšenou...
Struma
Dobrý den, mám strumu, jsem kvůli štítné žláze pravidelně...
Struma
Dobrý den je mi 74 let a dneska mi našla doktorka na...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Strpnuty palec po narkoze

Dobry den, pred 14 dňami ma operovali laparoskopicky, v narkoze, od prebudenia...

Strs pred samotným sexem

Dobry den, po dlouholetém vztahu mám novou partnerku, tedy teď asi 1/2 roku....

Struktura spermatu

Dobrý den , mám problém se strukturou svého sperma . Občas se stane , že je...

Struktura stolice

Dobry den, trapi me delsi dobu problem se travenim. Vse zacalo pobolivanim...

Struktura žaludu

Dobrý den, rád bych se zeptal jestli je v pořádku struktura glansu. Ke "zvrásnění"...

Struma

Dobrý den, mám strumu, jsem kvůli štítné žláze pravidelně kontolovaná, kdysi...

Struma

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Včera jsem byla u doktorky na Endokrinologii...

Struma

Dobry den. Mam hashimoto a vysledky stitnej zlazy som mala pred tromi mesiacmi...

Struma

Dobrý den, při kontrole štítné žlázy viz. příloha, mně byly zjištěny uzliny...

Struma

Dobrý den je mi 74 let a dneska mi našla doktorka na ultrazvuku - struma s rozpadovými...

Struma

Dobry den zadne potize nemam krev v poradku objednali me az na cervenec do poradny...

Struma

Vážený p. doktore , mám dotaz: uvádím z lékařské zprávy : laboratoř: TSH mIU/I-3,17,FT4pmI/I-11,9...

Struma a hypothyreosa dohromady?

Dobry den byla sem poslana na endokrinologiii dr mi napsal struma la se sspekci...

Struma na štítne žláze s rozpadajícim se uzlem

Dobrý den,před 2týdny z ničeho nic se mi objevila bolavá boule na levý straně...

Struma nedosa I.dx

Dcera má problém se štítnou žlázou. Tady jsou údaje od lékaře a prosím o přeložení...

Struma netoxická mnohauzlová

Dobrý den, mám diagnózu E042- Strumu netoxickou mnohouzlovou. Je nutná operace?...

Struma nodosa

Dobrý den, Už jednou jsem tady psala a mam cystický nalez na štítné žláze a...

Struma nodosa

Dobrý den. chci se zeptat, v září bych měla jít na operaci ŠŽ.jelikož mám...

Struma nodosa

Dobrý den Chtěla bych se zeptat jestli mi opravdu hrozí operace.. Včera jsem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Požití jarové vody

Dobrý den, jsem ve 24.t.t. Včera jsem omylem vypila asi 3 loky jarové vody (napustila...

Bolest pod žebry


Bolestivá mandle

Dobrý den, víc jak půl roku mě trápí tupá bolest levé mandle, ovšem pouze při...

Závislost na nosních kapkách

Dobrý den, už pár dní mě trápí "ucpaný nos", přitom ale nemám rýmu. Použila...

Bolest jazyka


Ruptura LCA a zadni casti predniho menisku

Dobrý den, je mi 50 let a dnes mi doktor sdělil po MR nasledujici diagnozu...

Nález na páteři

Dobrý den, prosím bylo by možné vysvětlit mně ,,lidsky" tento nález? Děkuji...

Obtíže se žaludkem a jícnem po jídle

Dobrý den na jaře me začal trochu tlačit žaludek a pocit od žaludku ke krku...

Hnisavé boláky na tváři a bradě

Dobrý den, dnes mi byl předepsán ACNATAC. Nemám úplně akné, spíše se mi vytváří...

Červené fleky na kůži


Po operaci šedého zákalu v pravým okem vidím tečky

Jsem po operaci šedého zákalu, obě oči, září 2014; více jak měsíc jsem nosil...

Bolest a hlavně otok měkkého patra

Dobrý den, už druhý den mě trápí bolest a hlavně otok měkkého patra při polykání...

Otoky dolních končetin, napnutá suchá kůže

Dobrý den, nevím, kam se přesně obrátit, ale asi měsíc mi natékají nohy od kolen...

Svědění stydkých pysků

Dobrý den, Už týden me svědi stydne pysky a asi před dvěma dny se mi tam objevil...

Bolest pod žebry


Krvácivé projevy na kůži

Dobrý večer, dnes sem si všimla u dcery(5let) těchto červených flicku pod podpaží....

Zimnice


Nemůžu se nadechnout

Dobrý den, prosím poraď te mi na koho se mám obrátit s tímto problémem:v poslední...

Sactosalpinx

Dobry vecer mela bych otázku na které mi opravdu záleží a potrebuji radu od...

Osteoporóza - léčba Bonviva, Curaviscem a Milgammou

Mám gonartrotis 2.stupně,osteoporozu. Mohu současně mít injekce Curavisc,Milgamma...

Reklama