Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Zánět horních cest dýchacích v těhotenství

Gynekologie Milena 11.5.2014

Dobrý den, jsem v 34. t.těhotenství. Již 3. týden trpím virózou, nejprve pouze dutiny - ucpaný nos, nyní již týden záchvatovitý průduškový kašel a celková únava, pár dní jsem ležela a užívala paralen. Byla jsem u praktického lékaře i na ORL, doporučili mi pouze přírodní přípravky typu vincentka nebo mořská voda do nosu. Vzhledem k vyššímu CRP (37) mi lékař nabídl možnost penicilinu, já jsem spíše chtěla něco na potlačení příznaků - kašel, rýma, celkově mi zase tak špatně nebylo. Jelikož mi ani v lékárnách neporadili, nasadila jsem si ambrobene a do nosu omezeně užívala nasivin nebo olynth, jinak bych se nenajedla ani nevyspala. do čaje si dávám lipový extrakt a hodně piju, zapářkové zábaly, cibule apod. po celou dobu...Stále přemýšlím, co mohlo ohrozit plod více - ten vytrvalý kašel, kdy jsem měla i 2 opravdu silné záchvaty po kterých jsem musela sedět a v klidu dýchat (stříkla jsem si jednorázově berodual N na rozšíření průdušek, jinak astma ani alergii nemám), nebo nasazená (chemická) léčiva...teploty jsem neměla. Nyní je mi již lépe, dráždivý kašel ale ještě přes den přetrvává, trochu cítím tlak na plicích. Raději stále ležím, zahlenění se zlepšilo ale únava a vyčerpanost přetrvává. Pohyby plodu cítím stále stejně, mám ale strach zda nemohlo dojít k omezenému přísunu kyslíku. Krevní rozbor mi byl dělán včetně hemoglobinu. Výtěr z krku negativní. Jinak v tomto těhotenství žádné léky neberu, pouze od cca 30. týdne euthyrox 50, a brala jsem také bioparox. Nyní jsem ho nenasazovala, protože mi způsoboval právě ty zmíněné velké záchvaty. Můžete mi napsat Váš názor na postup lékařů/můj a zda je na místě se obávat nějakého vlivu na plod (zejména nedostatek kyslíku při kašli??? Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví

Protože bezpečné použití přípravku Nasivin Sensitive 0,025% sprej během těhotenství a kojení nebylo
dostatečně prokázáno, můžete používat přípravek Nasivin Sensitive 0,025% sprej pouze na základě
doporučení svého lékaře a pouze po pečlivém zvážení přínosu a rizika léčby.
Použití přípravku Olynth v těhotenství také není dle příbalového letáku doporučeno.
I když výsledky předklinických hodnocení spolu se zkušenostmi získanými při léčbě pacientů neprokázaly škodlivé účinky fenoterolu nebo ipratropia v těhotenství, BERODUAL N můžete užívat v těhotenství pouze s výslovným souhlasem svého lékaře.
Kašel zcela jistě neovlivni přívod kyslíku,co se týče postupu lékaře jeho rada použít PNC byla zcela racionální a co se týká vašeho postupu není dobrá samoléčba, zvláště v graviditě, raději by jste se měla před použitím jakéhokoliv léku poradit s lékařem ,který má dlouholeté zkušenosti.
Příjemný den

Související dotazy

Katar horních cest dýchacích
Dobry den, cca v pondeli me zacalo skrabat v krku,...
Výtok z močové trubice
Dobrý den, cca před půl rokem jsem měl problémy s bílým...
Zánět horních cest dýchacích a zánět dásní
Dobrý den, jsem v 28 týdnu těhotenství a již 4x jsem...
Zánět v oblasti horních dýchacích cest
Dobrý den, před dvěmi týdny jsem marodil s virovým...
Časté infekce dýchacích cest
Dobrý den, mám autoimunní thyreoiditis a celiakii....
Mandle - trhat či ne?
dobrý den mam dotaz ohledne dcery 3r. Nedavno ji zjistili...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zánět hltanu

Dobrý den, paní doktorko, chtěla jsem se zeptat: dnes jsem navštívila paní doktorku...

Zánět hltanu

Dobrý den, již nějaký den cca 3 den mě trápí nepříjemný pocit v krku. Dnes sem...

Zánět hltanu

Dobrý den, V zadní části hltanu mám jakési zvětšené červené pruhy (asi lymfatické)....

Zánět hltanu

Dobrý den, včera mi byl u doktora diagnostikován akutní zánět hltanu a od včerejška...

Zánět hltanu nebo nádor?

Přeji Dobrý den. Jak jsem Vám psal minule potiže s pocitem ciziho tělesa v krku...

Zánět hltanu?

Dobrý den již čtvrtý den mě bolí v krku při polykání (nejhorší je to večer),...

Zánět Hofova tělesa

Dobrý den,v únoru 2006 jsem měla úraz kolene, s rozvinutím zánětu Hofova tělasa.Pro...

Zánět horního rtu

Dobrý den,na hornim rtu se mi udělalo akne,tak jsem ho vymáčkla a do rana my...

Zánět horních cest dýchacích

dobrý den, předem se omlouvám za pravopis. před 14 dnama jsem začal mít kašel,...

Zánět horních cest dýchacích a zánět dásní

Dobrý den, jsem v 28 týdnu těhotenství a již 4x jsem prodělala zánět horních...

Zánět horních cest dýchacích, s bolestí v krku, rýmou a bolestí hlavy.

Dobry den mam dotaz pred tydnem me bolelo v krku zalecila jsem Tant verde .Pote...

Zánět horních dých. cest

Dobry den, mam problem se zady uz 4-ty tyden ..boli me mezi lopatkami pri chuzi...

Zánět horních dýchacích cest

Dobrý den, Prosím o radu od uterý marodím měla jsem do pátku horečky 38 i přez...

Zánět horních dýchacích cest

: Dobrý den, prvně by jsem se chtěla předem omluvit, za rozsáhlost dotazu,...

Zánět horních dýchacích cest

Dobrý den, můj praktický lékař bohužel dnes neordinuje. Rozhodl jsem se proto...

Zánět hrtanové příklopky

Prosí o odpověď na můj dotaz. Dne 18.3.2009 byla moje téměř tříletá dcera hospitalizována...

Zánět hrtanu

Dobry den, Pred mesicem mi lekar diagnostikoval alergickou astmu. To nejak...

Zánět hrtanu

Dobrý den, již několik let trpím při delším nachlazení dočasnou ztrátou hlasu...

Zánět hrtanu

Dobrý den mám od středy zánět hrtanu ztratila jsem hlas a beru antibiotika augmentin...

Zánět hrtanu po přechozené chřipce

ahoj.přechodila jsem chřipku.po navštěvě orl mi lekař sdělil, že mam zánět hrtanu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

HIV, kapavka


Přípravek Heart tonic


DDIM 540

Dobrý den, chci se zeptat jestli hodnota DDIM 540 je v pořádku. Jsem diabetička...

Bodavá bolest kotníku


Fimoza

Dobrý den, mám problém přetáhnout si predkozku a bylo mi zde řečeno, že se to...

Svědění pochvy a výtok po užívání antibiotik

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Před třemi dny jsem dobrala antibiotika...

Červené skvrny kolem pasu a na genitálu

Dobrý den, před pár dny jsem si všiml několika červených skvrn kolem pasu,...

Výrůstek u konečníku


Možnost nákazy slinami




Červené fleky kůže

Dobrý den, asi před 2.tydny se mi udělali na zádech, břiše a hrudi tyto červené...

Špinění týden před menstruací

Dobrý den, už 4 roky beru antikoncepci YAZ a poprvé se mi stalo, že jsem začala...

Výměna kyčelního kloubu

Vazeny pane doktore, chtela jem se na Vas obratit se svym dotazem. V 14 letech...

Kapavka v ústech

Dobrý den,měla jsem orální sex s mužem,který střídá mnoho partnerek.Pak jsem...

Beloderm mast


Boule na krku


Sinusitida

Dobrý den, asi před dvěma týdny jsem prodělal rýmu, vysmrkával jsem žlutý...

Bolesti v krku, bílé fleky + zánět nosohltanu

Dobrý den, můj přítel měl angínu a v krku měl bílé čepy, ale mě se objevují...

Bolest v pravém podžebří

Dobrý den delší dobu mně bolí v pravém podžebří a když se ohnu ta mi vystoupí...

Zánět na zubu, nutnost trhání

Dobrý den, před rokem mi lékařka léčila zánět na zubu horní šestce vlevo s...

Reklama
Zavřít