Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Zánět nosohltanu

Uši, nos, krk Matěj 6.4.2019

Dobrý den,

včera jsem sem psal ohledně mého problému se zalehlýma ušima a snížením vnímáním chuti (ne ztrátou chutí k jídlu, jím stále, ale jen chuť toho jídla moc necítím). Beru na doporučení ORL od pondělí Clarinase a Tinkair do nosu plus ještě na doporučení Aescin od včera. Bohužel od pondělí nepociťuji nějakou výraznou úlevu, uši trochu odlehly v tom smyslu, že když zacpu nos a prudce vydechnu nosem, tak lépe na chvíli odlehnou, pak ale zas zalehnou.

Všiml jsem si, že mám na mandlích místy bílé flíčky, takže mě napadlo, že by se mohlo jednat o čepy, které jsem tam asi v pondělí neměl, jelikož na ORL se mi dívali na mandle do krku a bylo to OK. Je prosím možné, že původní zánět nosohltanu mohl být virový a nyní to přešlo do té fáze, že se ještě přidala nějaká bakteriální infekce, a proto mě ty zalehlé uši a snížené vnímání chuti stále zlobí?

Už jsem z toho celkem nervózní, k ORL jdu až ve středu na kontrolu, takže snad to bude fakt "jen" zánět a né opravdu nějaká rakovina, celkem z toho mám strach.

Prosím, myslíte, že i když by se jednalo i o bakteriální infekci, měly by na to výše uvedené léky, které už od pondělí beru, zareagovat? Nebo by nemusely a pomohou jen antibiotika? Co si o tom myslíte?

Hlavně se bojím, že se mi chuť už nedá do pořádku, na internetu jsem v nějakých diskusních fórech četl, že lidem zmizela chuť i po běžné rýmě a už se nevrátila. Je to nepříjemné a vůbec nevím, co dělat. A ještě navíc ty zalehlé uši... děsí mě, že se to po těch lékách nelepší... už to trvá pře týden. A také bych chtěl mít jistotu, že nejde opravdu o nádor nosohltanu.. je zjistitelný při pohledu tím zrcátkem, když se lékař podívá do krku?

Děkuji za odpověď. Přikládám ještě zprávu z ORL z pondělí.

PŘEDCHOZÍ DOTAZ PRO KONTEXT:

celý minulý týden jsem měl rýmu a kašel, které obojí už ustaly. Avšak co mě nejvíce trápí, je, že cca od té doby, kdy nastoupila rýma a kašel (aspoň teda začal jsem to od té doby vnímat), mě trápí obě zalehlé uši. Když je ticho, tak mi v nich píská a je to celkově nepříjemné. Navíc jsem také zpozoroval, že zhruba od té samé doby se mi zhoršilo vnímání chuti. Byl jsem v pondělí na ORL, kde mi dle zprávy řekli (cituji zprávu), že "rhino - kypré prosáklé nachové sliznice" ucho asi v pořádku - přikládám i zprávu. Bylo mi doporučeno brát Clarinasu a Tinkair, které tedy od pondělí beru, avšak zlepšení moc necítím. Jediné, co se zlepšilo, je, že když si ucpu nos a prudce nosem vydechnu, tak ty uši lépe na chvíli odlehnou, ale pak zase zalehnou...

1. Tím, že nezabírají léky, mě to přivádí na zlé myšlenky, že by se mohlo jednat o nádor v této oblasti... Mám strach, že by se mohlo jednat o nádor nosohltanu, který dle internetu je velmi často zaměňován za "obyčejný" zánět. Nosohltan ani pomocí zrcátka mi paní doktorka neprohlédla, jen se podívala nosními dírkami do nosu a do ucha, do krku velmi zběžně tím nástrojem, co se dává na jazyk, aby ho dala dolů.

2. A co se týče toho sníženého vnímání chuti, tak jsem zase našel, že by se mohlo jednat o nádor na mozku, jelikož když utlačuje určité centrum, tak prý se toto může stát...


Já už fakt nevím, co dělat, momentálně studuji, chci si užívat studentský život, za chvíli začíná zkouškové a já snad nikdy ho nebudu mít klidné, jelikož mi do cesty vždy vkročí nějaký takovýto podobný problém. Už jsem zoufalý a nevím, co dělat, nevím, jestli někdo z lékařů něco nezanedbal, nevím, jestli něco v té hlavě, nosohltanu nebo ŠŽ mám...

Prosím, co si o tom všem myslíte? Mohl bych Vás poprosit o stručnější vyjádření ke VŠEM uvedeným problémům? Hlavně mě štvou ty zalehlé uši a že moc necítím chuť jídla. Jím ale normálně, nemám žádné jiné problémy (horečky, hubnutí, bolesti, únava apod.)

Už naposledy o tomto sem píšu, jen si nevím rady a štve mě, že ostatní kolem mě nemají tyto problémy a užívají si života, a jen mně se tohle stává. Kdyby to bylo něco aspoň, co trápí obvykle někdy každého, ale jsou to takovéto divné situace...

Děkuji za případnou odpověď a hezký poslední pracovní den týdne.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková


Dobrý den,
chápu Vaše obavy a je škoda, že Vás opět přepadly.
Co se týká infekcí, tak je to velice časté, že je nákaza nejprve virová a po té dojde k tzv bakteriální superinfekci. To samozřejmě prodlouží dobu léčby a zhorší příznaky.
V tomto ročním období se na trvání těchto obtíží může podílet i alergie. I bez toho mohou virové infekce trvat déle než týden.
Myslím, že vyhledávání informací na internetu Vám jen škodí. A určitě jste opět ve stresu vzhledem k nastávajícímu zkouškovému období.
Nádor nosohltanu jsem zatím za dobu své praxe neviděla naštěstí ani jeden. A ze všech pacientů měl jen jeden jediný nádor krční mandle, který se ovšem projevoval zcela odlišně. Příznaky infekce zcela chyběly.
Myslím, že můžete být v klidu, zcela určitě se Váš stav zlepší a budete opět v pořádku.
Hezký víkend

Související dotazy

Zánět nosohltanu
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, dcera měla na začátku...
Zánět nosohltanu
Dobrý den, již 3 neděle mne trápí následující problém:...
Zánět nosohltanu
Dobry den, jiz treti tyden mam ukrutne bolesti v krku,...
Nosohltan
Dobrý den, udělal se mi v krku nějaký vřídek (útvar)...
Nosohltan
Dobrý den, doktor mi předepsal Cefzil na nějaký druh...
Zánět nosohltanu
Dobrý den, na zánět nosohltanu používám odedneška...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zánět nosních dutin, uspaný nos, rýma

Dobrý den, píšu ohledně zánětu nosních dutin. Nebyla snad zima, abych neměla...

Zánět nosohltanu

Dobrý den, na zánět nosohltanu používám odedneška Bioparox, jinak od 4.1. do...

Zánět nosohltanu

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, dcera měla na začátku týdne lehký zánět nosohltanu....

Zánět nosohltanu

Dobrý den, minulý rok sem prodělala velké množství angín a nakonec mi byly na...

Zánět nosohltanu

Dobrý večer, jsem půl roku po porodu a od té doby mám neustálý pocit začínající...

Zánět nosohltanu

Dobrý den, před 3 roky mě byly odstraněny krční mandle pro časté záněty,pak...

Zánět nosohltanu

Dobrý den, už asi dva týdny se necítím vubec dobre, hlavně velká únava, především...

Zánět nosohltanu

Dobrý den, můj syn 13 měsíců často trpí na zánět nosohltanu. Projevuje se to...

Zánět nosohltanu

Dobrý den,je mi 15 let a doktorka mi řekla že mám zánět nosohltanu.Mam jít 14.6...

Zánět nosohltanu

Dobrý den. Už asi rok nejvíce po ránu vykašlávám nazelenalý hlen. Doktoři...

Zánět nosohltanu

Dobrý den, ještě jednou sem píši, jelikož jsem se ještě zapomněl zeptat na...

Zánět nosohltanu

Dobrý den Už delší dobu (několik měsíců) jsem pociťovala nadměrnou tvorbu hlenu...

Zánět nosohltanu

Dobrý den. Trápila mě asi 5dni bolest mandlí jako při angíně bez jakýchkoliv...

Zánět nosohltanu

Dobrý den chci se zeptat, začalo to rýmou , ale nešlo mi smrkat takže jsem v...

Zánět nosohltanu

Dobrý den, včera večer mě začalo bolet v krku při polykání. Teplotu jsem měla...

Zánět nosohltanu

Dobrý den, již 3 neděle mne trápí následující problém: Nejprve rýma, ale spíše...

Zánět nosohltanu

Dobrý den. Začal jesm mít teploty 37.5, bolesti v krku, vyschlo v ústech, kašel...

Zánět nosohltanu

Dobry den, jiz treti tyden mam ukrutne bolesti v krku, bez teplot, stery v krku...

Zánět nosohltanu

Dobrý den, je mi 18 let a dnes jsem byl u lékaře, protože mám zhruba 3 dny silné...

Zánět nosohltanu

Dobrý den,můj syn 16měsíců trpí často zánětem nosohltanu.Už jsme byli i hospitalizováni...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Hiátová hernie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na zkušenosti s operací hiátové hernie. Moje...

Bolest a křupání v oblasti bederní páteře

Dobrý den pane doktore, hraji aktivně fotbal. Už přibližně 4 roky mám vždy po...

Zúžený páteřní kanál


Bolest zadní části hlavy


Citalec a tetanicky syndrom

Dobry den, pani doktorka. Chcela by som sa poradit ohladom uzivania lieku Citalec....

Nepříjemné svědění v okolí pochvy

Dobrý den, dobrala jsem právě antibiotika a mám nepříjemné svědění v okolí pochvy,...

Úraz ruky

Dobrý den, včera ráno jsem při hádce udeřil do zdi. Během dne mě bolely klouby...

Bušení srdce po probuzení

Dobrý den,občas se mi stane,že se v noci probudím a po velmi krátké době mi...

Vyrážka v podpaží, tříslech a nad zadkem

Dobrý den,neustále se mi opakuje velmi svediva a bolestiva vyrazka v podpazi,na...

Zúžený páteřní kanál, krční páteř

Dobrý den,již rok mě trápí bolest krční páteře, která mi jde do levé horní končetiny...

Citalec a Nebilet

Dobry den rada bych vedela jestli muzu uzivat zaroven nebilet a citalec precetla...

Vyrážka na nártu

Dobry den. Na nártu se mi udelaly tyto pupinky, pred tydnem. Mazu to kortikoidovou...

Pocit tlaku v trojúhelníku pod hrudním košem

Dobrý den, chtěla bych se poradit jak dále postupovat a na jakého lékaře se...

Tlak v hlavě, únava, brnění...

Dobrý den, i když vím, že budu muset k lékaři, pokud problémy neustanou, chtěla...

Nebilet+Citalec

DObrý den,chci se zeptat,zda se mohou současně užívat léky Nebilet,tableta a...

Papulky na hýždích


Citalec nezabírá


Bolest levého ramene, vystřelování bolesti do paže

Dobrý den! Mám takový dotaz. Asi před týden mě hrozně začalo z ničeho nic bolet...

Bolest pod kotníkem na vnější straně

Dobrý den, koncem září mě strašně začala bolet oblast pod kotníkem vnější...

Bolest hlavy

Dobrý den trpím na migrény s krční páteře na neurologickém vyšetření jsem...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.