Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Zánět varlete po operaci rakoviny prostaty

Terina . 6.11.2015 redakce uLékaře

Dobrý den, tátovi (63 let) byla diagnostikována rakovina prostaty, podstoupil před měsícem operatickou léčbu, po propuštění do domácího ošetřování se mu vyvinul zánět varlete. V nemocnici na kontrole si ho rovnou nechali a žilně mu aplikovali antibiotika, jež ze začátku nezabírala, následně zabrala. Tato žilní antibiotika měl od 20. do 24. října, poté dostával již klasické prášky. V pondělí 26. října ho pustili z nemocnice s antibiotiky na 5 dní. Tato antibiotika má již dobraná, zánět není zcela vyléčen, ale je to o hodně lepší, další kontrolu má až na začátku prosince. Je lepší se obrátit znovu na nemocnici, že zánět není zcela pryč? Plus bych se Vás chtěla zeptat, zda jsou nějaké cviky po cévce. Bohužel se to neobešlo bez problémů s únikem moči. Děkuji Vám.

Odpovídá:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

Dobrý den, únik moči po odstranění prostaty je běžný a postupně se zlepšuje. Definitivní stav bývá nejdříve za 1 rok po operaci. Cvičení spočívá v zastavování proudu moči vlastní vůlí a podobném cvičení i ,,nasucho". Zánět nadvarlete odeznívá často delší dobu. nemusí být léčen antibiotikem až do úplné normalizace stavu

Související dotazy

Rakovina prostaty
Je možné se současně zbavit rakoviny prostaty a častého...
Zánět prostaty
Dobrý den, byl mi minuly tyden diagnostikovan zánět...
Operace prostaty
Dobrý den, je mi 64, chodím 4 a vícekrát za noc...
Zánět prostaty
Dobry den pane doktore ...Je mi 38 let a uz mam zasebou...
Zánět prostaty
Přeji dobrý den. Několik let se léčím se zvětšenou...
Zánět varlete?
Dobry den,je mi 17 let a od neděle minulého tydne malo...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zánět varlete

Dobrý den,přes noc se mi udělalo na levém varleti na dotek bolestivý jakoby...

Zánět varlete

Dobrý den, v roce 2012 jsem absolvoval laparoskopickou operaci pravostranné...

Zánět varlete

Dobrý den, v černu letošního roku jsem prodělal zánět varlete, léčil jsem se...

Zánět varlete

Dobrý den, manželovi byl diagnostikován zánět varlete (urologem) a již 3 týdny...

Zánět varlete

Dobrý den, je mi 18 let, před rokem jsem měl problém s pravým varlatem, bylo...

Zánět varlete

Dobrý den. Lukáš, 19 let. Před asi třemi týdny mi byl diagnostikován zánět levého...

Zánět varlete a masturbace

Dobry den, je mi 15 let, jsem muz. Poslednich par dni me bolelo leve varle,...

Zánět varlete a nadvarlete

Dobrý den Rád bych vás požádal o radu. Před měsícem mě začalo bolet pravé...

Zánět varlete a neplodnost?

Dobrý den. Manžel má již 3-tí týden bolest v levém varleti. Dnes byl na urologii,...

Zánět varlete orchydia

Dobrý den.Prodělal jsem zánět varlete orchydia léčeno antibiotiky Cyprinol.Po...

Zánět varlete?

Dobry den,je mi 17 let a od neděle minulého tydne malo stříkam spíš vytéká sperma...

Zánět ve tváři

Dobrý den, už třetím dnem řeším problém bolesti tváře a oteklé tváře. Nakonec...

Zánět vedlejších nosních dutin

Dobrý den, před 3 týdny jsem prodělal zánět vedlejších nosních dutin. 10 dní...

Zánět vedlejších nosních dutin

Dobrý den, již 14 dní jsem nemocná, začalo to chřipkou, ke které se postupně...

Zánět vedlejších nosních dutin

Prosím Vás o radu. Byla jsem na ORL,kde mi zjistili zánět vedlejších nosních...

Zánět vedlejších nosních dutin

Dobrý den, onecmoněla jsem zánětem vedlejších nosních dutin, ale jsem plně kojící...

Zánět vedlejších nosních dutin

Dobrý den, vždy mám rýmu dva týdny a pak přestane. Tentokrát mám rýmu týden...

Zánět vedleších dutin nosních

Dobrý den, chci se zeptat v poslední době jsem teďka měla 4x po sobě zánět nosohltanu...

Zánět vejcovodu a otěhotnění

Mam takový problém před třemi lety jsem podstoupila iterupci11t těhotenství.rok...

Zánět víčka

Dobrý den. Syn 26měsíců má oteklé a červené spodní víčko a trošku zarudlé oko...

Naposledy přečtené dotazy z poradny



Ultrazvuk krku - nodozity na štítné žláze


MUDr. Eva Maroušková

Praktický lékař pro dospělé

Mozkové buňky (fakt/mýtus)


Pupínky penisu


Kruhy pod očima


Pulzace aorty

Tepání v břiše Chtela bych se zeptat, zda by mohla byt nejaka souvislost...

Bolest ua ušima


Introvertní povaha a sex


Intoxikace potravinami

Dobry den pritel byl v praci a snedla nejaky spatny steak a parky. Rozklepal...

Strach


Bolest nohou


Červené fleky na kůži


Kožní sufúze


Nepravidelná menstruace


MUDr. Jana Baslerová-Fojtíková

Praktický lékař pro dospělé

Snížená sexuální touha? Viníkem může být i stres


MUDr. Alexandra Vacková

Stomatologická ordinace

Virová hepatitida v číslech


Mozkové buňky (fakt/mýtus)


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×