Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Zhodnocení spermiogramu

Petra 23.4.2018

Dobrý den, chtěla bych znát vás názor na výsledek spermiogramu, zda jde přirozeně otěhotnět popřípadě zda pomůže iui? ( podstoupila jsem inseminaci již 3) popřípadě jaká vyšetření byste partnerovi doporučili. věk já-34,muž 37.
Spermiogram:
Objem 3,0 ml
Koncentrace:60mil/ml
Pohyblivost:progresivní motilita 50%
Nonprogresivni motilita 15%, imotilni spermie 35%
Celkem pohyblivých 65(%pr+Np)
Ph: 7,2
Viskozita: normální
Morfologie: 5%norm , 95%pat. Hlavičky, 10%pat. Krcku, 0%pat bičíku
Příměsi: 8mil/ml kulaté bb.
Zhodnocení: normo spermie.

Partner měl dělán spermiogram ještě v lednu a v únoru/ v lednu byl nejhorší, nicméně morfologie byla vždy 100%spatna ( teratospermie) čím muže byt zlepšení na 5%?

Dále se chci zeptat co znamenají ty příměsi, popřípadě jaká vyšetření má partner podstoupit.
Já mám menses pravidelný, před 4 lety operace endometriozy.
Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková


Dobrý den, objem spermatu je v normě, koncentrace spermií také. Pohyblivost spermií je také v mezích normy, pH též. Počet morfologicky normálních spermií má být minimálně 4%, u Vašeho partnera je to 5%. S tímto spermiogramem by mělo být otěhotnění možné (ale otěhotnění samozřejmě závisí na více faktorech).
Jelikož ale nejsem specialista na neplodnost, předám Váš dotaz ještě i specialistovi, aby připojil svůj názor na Váš problém a doporučil Vám vhodné řešení. Odpověď specialisty očekávejte v nejbližším možném termínu. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Reprodukční medicína Pracoviště: Sanatorium Helios

Dobrý den, paní Petro,
hodnoty spermiogramu jsou přirozeně velmi pohyblivé, na spermie působí mnoho faktorů - od stravy, stresu, přes pravidelný pohyb až po prodělané choroby (např. chřipka) a užívané léky. Při větším výskytu kulatých buněk v ejakulátu by měl být proveden test na leukocyty a pokud by byl pozitivní, měla by být provedena mikrobiologická kultivace - může se totiž jednat o nějaký zánětlivý proces. Dále by bylo vhodné dovyšetřit integritu DNA u spermií.
Pokud jste již podstoupila 3x inseminaci, doporučuji začít plánovat IVF a už déle nečekat.

S pozdravem
prim MUDr Pavel Texl

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Spermiogram
Dobrý den, měla bych dotaz ohledně spermiogramu. Nějakou...
Spermiogram
Dobry den mohly byste mi pomoc se spermiogramem zda...
Špatný spermiogram
Dobrý den manžel byl na spermiogramu který dopadl špatně...
Problém s početím, špatný spermiogram
Dobrý den, je mi 30 let, snažíme se s manželem (34...
Spermiogram partnera a thyreopatie partnerky
Dobrý den, dnes nám přišly výsledky z imunologie a...
Spermiogram a jeho výsledky
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na Váš názor na...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zhodnocení KO u syna

Dobrý den, chtěla bych Vás moc poprosit o zhodnocení KO mého 3,5letého syna...

Zhodnocení krevního obrazu

Dobrý den, mohla bych Vás poprosit o zhodnocení přiloženého krevního obrazu?...

Zhodnocení krevního obrazu 3,5 letého syna

Dobrý dne, chtěla bych Vás požádat o zhodnocení krevního obrazu svého syna....

Zhodnocení krevních výsledků

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o zhodnocení následujících výsledků...

Zhodnocení laboratorních výsledků

Dobrý den, Dnes jsem byl na krev a pro výsledky a jelikož jsem si to udělal...

Zhodnocení laboratorních výsledků, zejm. štítné žlázy

Dobrý den, prosím o zhodnocení lab. výsledků. Zejména se mi jedná o štítnou...

Zhodnocení měření spánkové apnoe

Doplnující informace k původímu dotazu #287924: Dobrý den, může se ještě...

Zhodnocení MR bederní páteře

Dobrý den jsem 3 roky po operaci výhřezu plotýnky L5 S1mám srůsty a na bolest...

Zhodnocení MR mozku

Dobrý den, mohla bych prosím poprosit o váš názor na výsledek MR mozku a angio...

Zhodnocení RTG páteře

Dobrý den, prosím o vyhodnocení rtg snímků krční páteře (přikládám) a uvedení...

Zhodnocení testu krve - štítná žláza

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na váš názor na výsledky krevních testů, kde...

Zhodnocení ultrazvuku plodu v těhotenství

Dobrý den,jsem 35+1.Dnes jsem byla na UZ,jelikož se mé paní Dr. nezdála velikost...

Zhodnocení výsledku

Prosím o zhodnocení výsledku. Můj lékař říká, že to jsou hraniční výsledky a...

Zhodnocení výsledků

Dobrý den, při změně obvodního lékaře mi byla udělána vstupní prohlídka včetně...

Zhodnocení výsledků

Dobrý den paní doktorko, ráda bych se zeptala na takový složitější problém.Mám...

Zhodnocení výsledků

Dobrý den je mi 58 let před rokem jsem měl PSA 4.3 byla provedena biopsie prostaty...

Zhodnocení výsledku

Prosím o zhodnocení výsledku. Můj lékař říká, že to jsou hraniční výsledky a...

Zhodnocení výsledků

dobrý den, dostala jsem rozbor testů a nebyly mi sděleny výsledky. Prosím o...

Zhodnocení výsledku holter.vyšetřeni

Prosim o zhodnocení výsledku holter.vyšetřeni.Jedná se o vážné onemocnéni?Je...

Zhodnocení výsledků krevního obrazu - monocyty

Dobrý den, můžete prosím vyhodnotit výsledky rozboru krevního obrazu: Diferenciál: monocyty...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolavá pata

Dobrý den, prosím o radu ohledně bolavé paty. V únoru jsem skočila z jednoho...

Kvasinky?

Dobry den. Jsou toto kvasinky? Viz foto. Pochva uvnitr je cista.

Fleky pod prsy


Stav po operaci

Dobrý den , jsem 4 tydny po operaci kýly a přímých břišních svalů. Týden po...

Hematom na penisu

Dobry den, po pohlavnim styku mi natekla cast predkozky, viz foto. Nejde...

Ucpané nosní dutiny

Zdravím. Zjevně mám ucpané dutiny.Měl jsem dva dny horečku,chvilku jo chvilku...

Koitus, neboli soulož, neboli kohabitace či pohlavní styk

Ahoj, když se mluví ve vztahu k pohlavnímu styku o koitu. Co to znamená?

Plíseň na zdi v ložnici

Dobrý den. Jsem v 8.TT (bráno od početí) a dnes jsme při odstavení postele zjistili,...

Pocení po prodělané chřipce

Dobrý den, v polovině února jsem prodělal chřipku ?, která byla léčena ATB...

Stilnox


Hematologie

Vážený pane doktore prosím Vás o odpověď na můj dotaz ,který bude asi trochu...

Tuková bulka na hlavě

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jak se odstraní tuková bulka na hlavě.Mám jí...

Vynechaná menstruace

Dobrý den, menstruace mám asi 2 roky a 2 měsíce a je mi 17let. Poseldní dobou...

Vyrovnaná lordosa


USG prsu

Dobrý den,chodím pravidelně již od 30 na sono prsou v rámci prevence.poslední...

Natažené kolenní vazy-cviky

Příjemný den.Měl jsem natažený med.postranní vaz.Lékař zpráva:palp bolestivost...

Bolest varlete

Dobrý den, manžel nemůže už dva dny sedět, stěžuje si na bolest v pravém varleti...

Nador v hlave?

Dobry den pani doktorko, chtela bych se zeptat, jake je nejpravdepodobnejsi...

Zneménko na chodidle

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na dotaz ohledně znaménka na chodidle. Na...

Sanitářský kurz

Dobrý den Chtěla bych se informovat co se týče studia všeobecného sanitáře....

Zavřít reklamu