Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Zhoršený sluch

Uši, nos, krk Jindřich 11.12.2016

Odpověď lékaře na dotaz #207804

Dobrý den,
Audiometrie samozřejmě vychází špatně (zapoměl jsem to uvést), levé ucho asi na 50 nebo 60 procentech, pravé bylo asi na 75, ale po tom provádění Valsavova manévru se dost přiblížilo k levému. Při provádění manévru se mi pravou stranu povedlo vždycky profouknout, levou skoro nikdy (naštěstí). Tympanometrie ale dopadla dobře i v levém uchu, takže problém asi nebude v těch "eustachovkách", ale jinde. Kvůli chronické rýmě jsem absolvoval operaci nosních dutin (klasika, ne laserem). Trochu pomohla, ale rýma zůstala. Na sluchátka to prý zatím není, ale stejně bych je nechtěl. Rád bych slyšel tak, jako během toho "zázračného" odlehávání uší. Toto odlehávání mi žádný lékař taky nevysvětlil. Škoda, že to trvá jen chvilku, a tudíž nemám šanci se dostavit na audiometrii, výsledky by byly úplně jiné.

Děkuji Vám za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé, Praha 10 – Uhříněves

Dobrý den JIndřichu, bohužel nemám k dispozici Váš předchozí dotaz s odpovědí lékaře. Váš dotaz ještě předávám našemu specialistovi. S pozdravem dr. Šimjáková

MUDr. Pavel Strnad
Odpovídá lékař:

MUDr. Pavel Strnad

Specializace: Ušní, nosní, krční Pracoviště: Ambulance ORL (ušní, nosní, krční), Ústecká poliklinika

Dobrý den, operace odstraňuje jen následky chronické rýmy, ale rýmu nevyléčí, je vhodná trvalá léčba rýmy podle tíže příznaků.
S výsledkem audiometrie nedokážu poradit, protože neudáváte jaké ztráty jsou ve tzv. vzdušném vedení- tón posloucháte klasickými sluchátky a jaké ztráty jsou v kostním vedení- tón generuje speciální vibrátor, který se přitiskne na kost za boltec.
Pokud Vám uši občas odlehnou, tak zkoušejte jakoby smrkat do úplně ucpaného nosu- tím se zvýší tlak v nosohltanu a v uších by mělo cvaknout . Toto můžete provádět mnohokrát denně. Pokud již máte ztrátu kolem 50% tak je sluchadlo vhodné, ale rozhodujete se Vy.

Související dotazy

Existuje operace? (zhoršený sluch)
Dobrý den, přítelkyně (20 let) prodělala ve čtyřech...
Zhoršený sluch
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, možná to bude někomu...
Zhoršený zrak a sluch
Poslední dobou mi přijde že mě bolí hlava, hůř slyším...
Sluch miminka
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda může silná siréna...
Percepční (sensorineurální) nedoslýchavost, ztráta sluchu
Vážený pane doktore, prosím o radu. Zasílám dokumenty...
Zhoršený sluch a používání špuntů do ucha
Dobrý den, prosím o váš názor. Je mi 31 let. Pracuji...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zhoršení zraku u vnučky

Dobrý den,mám 16.letou vnučku. Při návštěvě si zkoušela moje brýle na dálku....

Zhoršení zraku, plicní chlamydie

Dobrý den, tento rok jsem v únoru prodělal infekci způsobenou plicní chlamydií....

Zhoršenie mojích telesných depresívnych symptómov

Dobrý deň, pred mesiacom som prekonala gastroeneteritídu s horúčkami do 39°C,...

Zhoršenie stavu po mesiaci užívania AD

Dobrý deň, psychiatrička mi predpísala AD Citalec 20 mg/1x denne kvôli nestálemu...

Zhoršený ekzém

Dobry den, jsem ekzematik a zaroven mam sklony k akne. Posledni tyden se...

Zhoršený ekzém v těhotenství - čím léčit ?

Dobrý den, jsem v 15. týdnu těhotenství a extrémně se mi v posledním měsíci...

Zhoršený nádech u dítěte

Syn 3,5 roku. V minulosti trpěl často na záněty průdušek a rýmu. Od letošního...

Zhoršený nález na cytologii děl. čípku

Dobrý den, Vcera mi muj osetrujici gynekolog oznamil, ze mam zhorsene vysledky...

Zhoršený psychický stav manžela

Dobrý den, můj manžel se již vícekrát léčil v psychiatrické léčebvně v Opavě,...

Zhoršený sluch

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, možná to bude někomu připadat absurdní, ale...

Zhoršený sluch a používání špuntů do ucha

Dobrý den, prosím o váš názor. Je mi 31 let. Pracuji ve dřevovýrobě. Používám...

Zhoršený sluch a zrak

Dobrý Den , mám dotaz poslední dobou mám pocit, že mám zhoršený sluch a zrak...

Zhoršený spánek

Dobrý den , udeřil jsem se do hlavy o dveře nad levé obočí , rána to nebyla...

Zhoršený stav

Dobrý Den už asi dva roky mám opravdu divné stavy. Nesnesitelná únava, že mám...

Zhoršený zrak - borelioza/páteř

Dobrý den, pro vysokou krátkozrakost (9 a 7dioptrií) jsem v květnu 2013 prodělala...

Zhoršený zrak a sluch

Poslední dobou mi přijde že mě bolí hlava, hůř slyším přijde mi ze mam zalehnuto...

Zhoršený zrak po migréně

Dobrý den, před 10 dny jsem prodělala oční migrénu s klasickými symptomy - 30...

Zhoršený zrak při sportu ve špatném počasí

Dobrý den, když hraju fotbal tak se mi občas stane, že se mi zhorší zrak, vůbec...

Zhoršování stavu a skryté příčiny ??

Dobrý den, je mi 44 let, před 4 roky jsem byl hospitalizován se srdečním selháním,...

Zhoršování úzkostí u maminky

Dobrý den, mam dotaz ohledně svojí maminky. Před pár lety se začala léčit s...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Hypotermie


Záchvaty bolesti žaludku a zad

Dobrý den, prosím o radu. Můj táta prodělal velice těžký žlučníkový záchvat,...

Nález na ultrazvuku břicha

Už mě asi zdejší lékaři zahluší a já se vám omlouvám, ale mé předchozí dotazy...

Bolest hlavy


Boule na dásni

Dobrý den. Trápí mě už docela dlouho na dásni boule, z které vytékal hnis. Byla...

PSA

PSA mám 100 jinak jsem celkem v pohodě

Bušení srdce po alkoholu


Bolest podbříšku a pálení při močení


Více jak třitýdenní bolest boule pod kolenem na holenní kosti

Dobrý den, měl bych prosím na Vás dotaz. Před lety se mi na holenní kosti...

Nález na Rtg

Nález: rtg spondylolisteza L 4/5 Obj: senzor. zánik L3, L5, S1 bil., Motor....

Sy karpálního tunelu


Hodnoty anti TG a TPO zvýšené

Dobrý den, již před 2lety jsem byla vyšetřena na TSH - zvýšený asi o jednotku,...

Zalézající varlata do břicha

Dobry den Pane doktore.Mam takovy problemek a to snad dokonce uz od narozeni.Prakticky...

Necitlivost palce nohy


Kavernom v hlavě

Dobrý den, vážená paní doktorko. Jsem tři týdny po operaci hlavy, tzv. Kavernom. Kavernom...

Alergie na Augmentin?

Dobrý den, 3 dny po dobrání Augentinu 1g jsem se celá osypala. Nejvíce červených...

Výsledek Mep a Sep

Dobrý den, jsem po operaci páteře C6/7 a Th 9/10, před 6 a 4 léty. delší dobu...

Bušení srdce


Může se jednat o něco vážného?

Dobrý den.Potřeboval bych poradit,jestli se může jednat o něco vážného.Přikládám...

Tupí tlak pod pravou lopatkou

Dobrý den, měla bych na vás dotaz. Před třemi týdny jsem měla chřipku. která...

Reklama
Zavřít