Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Žilní trombóza

Vnitřní lékařství Věra . 12.1.2012 redakce uLékaře

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli pomáhá užívání acylpyrinu jako prevence proti vzniku žilní trombózy. Pokud ano, jak často by se měl užívat? Je vhodné užití před letem letadlem? Děkuji

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, pro zdravého mladého člověka je během nepříliš dlouhého letu dostačující přiměřená hydratace a pohyb dolními končetinami. Dlouhé mezikontinentální lety možno u dosud zdravého člověka ještě řešit z opatrnosti jednou tabletou Acylpyrinu 500 mg, v případě přítomnosti křečových žil dolních končetin navíc např. kompresí (kompres. punčochy) dolních končetin.

Související dotazy

Žilní trombóza
Dobrý den,v pátek mi byla zjištěna hluboká žilní tromboza...
Hluboká žilní trombóza
Začátkem dubna mi byla zjištěna trombóza PDK, zpočátku...
Žilní trombóza- správnost léčby
Dobrý den, Mamka Nyní byla se závěrem z UZ u cévního...
Žilní tromboza
Dobrý den, mám časté bolesti obou lýtek, ale více na...
Trombóza
Dobry den Byla mi pred tydnem diagnostikovana tromboza...
Perianální žilní trombóza
Dobry den, v pondeli tohoto tydne me zacal bolet konecnik...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Žilní nedostatečnost

Dobrý den, mám dotaz ohledně křečových žil a prosvítajících žil (viz. foto)....

Žilní nedostatečnost

Dobrý den, je mi 25 let a nedávno mi lékaři na angiologické ambulanci diagn....

Žilní nedostatečnost

Dobrý den,mám dotaz ohledně řešení žilní nedostatečnosti operací.Diagnoza:safenofemorální...

Žilní nedostatečnost

Dobrý den, pár týdnů mě trápí bolest tupá bolest lýtek a občas i u holení kosti....

Žilní nedostatečnost

Dobrý den. Mám žilni nedostatecnost a byl mi predepsavan lek detralex.Chtela...

Žilní nedostatečnost a ginkgo biloba

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mi může nějak uškodit přípravek Tebokan...

Žilní nedostatečnost a lymfatická masáž

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mi může nějak uškodit manuální lymfatická...

Žilní nedostatečnost?

Dobrý den, třetí den mě bolí levá dolní končetina. Bolest začíná v lýtku, chvíli...

Žilní nedostečnost, tlak v hlavě a uších

Dobrý den, trpím chronickou žilní nedostatečnosti a v poslední době mám občasný...

Žilní neprůchodnost

Dobrý den, mám dotaz na příznaky případné žilní neprůchodnosti. Týden mě bolí...

Žilní trombóza

Dobrý den, dnes mi po ultrazvuk vyšetření zjistili žilní trombózu v noze 30mm.nasadili...

Žilní tromboza


Žilní tromboza

Dobrý den, Chtěla bych jse zeptat, od 1.září mi byla zjištěna neúplní tromboza...

Žilní trombóza

Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se Vás zeptat, občas mě trápí slabá bolest...

Žilní trombóza

Dobrý den,v pátek mi byla zjištěna hluboká žilní tromboza v levé noze od kolene...

Žilní trombóza a antikoncepce

Dobrý den, před třemi měsíci jsem prodělala žilní trombózu komplikovanou plicní...

Žilní trombóza- správnost léčby

Dobrý den, Mamka Nyní byla se závěrem z UZ u cévního chirurga který zatím...

Žilní trombóza, antikoncepce a kouření

Dobry den.Chcela by som vas poprosit o radu.Zijem vo Svajciarsku.8 rokov som...

Žilová trombóza - možné opakovanie? - INR v poriadku

Chcel by som sa Vás opýtať, či je možné dostať opakovanú žilovú trombózu, keď...

Žíly

Pane doktore, v poslední době mně i když jsem v klidu najednou rychle naběhnou...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Oparenina

Dobry den potrebovala bych poradit dnes jsem se oparila horkou vodou na stehno...

Sladká chuť v ústech


Crp info

dobry den,poprosila by som vas o informacie o cpr. priatel mal asi crevnu chripku,hnacka,horucky,odpor...

Špinění


Pálení a svědění zevních pohlavních orgánů


Kožní obtíže

Dobrý den,před pár dny se mi udělal takový výrůstek u konečníku,trochu pobolívá...

Vředová choroba

Vředová choroba žaludku a dvanáctníku, peptický vřed, je defekt ve výstelce...

Priznaky nemocných nadledvinek


Pach po česneku

jestli to může něco znamenat, když člověk má zápach jak po česneku, jeho pot...

Křečové stavy v oblasti nad žaludkem

Dobrý den, moje sestra, které je 38 (v mládí operace slepého střeva a žlučníku)...

Obava z boreliózy a encefalitidy


MUDr. Pavel Vlašín

Centrum prenatální diagnostiky s.r.o.

Močení v noci

Mám na Vás prosbu,mohu sama - mimo toho abych málo pila- udělat něco proto,...

MUDr. Martina Věříšová

Soukromá zubní ordinace

Pihovaté spodní části lýtek

Dobrý den. Můj partner má již několik let silně "pihovaté" spodní části lýtek...

Výtok je cítit močí


MUDr. Světlana Fedincová

Interna a gastroenterologie

Zánět ledvin


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×