Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Žilní tromboza

Vnitřní lékařství Eva 6.5.2018

Dobrý den,
už delší dobu mám problémy s levou nohou. Od kolene dolů. V lýtku. Pod kolenem. Někdy mi na vnitřní straně lýtka projede ostrá bolest, podobná křeči. Cítím, že na nohu šlapu. Když ležím na břiše a koleno mám položené na posteli, pod levým kolenem mě lehce táhne. Při chůzi nohu cítím. Když to shrnu, levá noha mě prostě pořád bolí. Není to bolest trvalá - někdy je noha celkem normální, ale stačí větší zátěž, chůze na podpadcích a vše je zpět. Na vnější straně mi vyskočí ganglion, který se spontálně vstřebává. Noha mě takhle zlobí téměř rok. Od letošního ledna jsem absolvovala 3 Doppler UZ žil, odběry na D-dimery, ale nikdy se trombóza nepotvrdila. Po čtvrté tam nechci jít (připadám si jako blázen). Noha je bez otoku (přeměřeno krejčovským metrem), při pohmatu mě nebolí, není tvrdá, při svěšení končetiny se bolest nezhoršuje. Přesto mám ale z HŽT strašný strach! Může se trombóza projevit JEN bolestí? A jak je tento případ častý? Pokud bych zcela atypickou trombózu měla, embolizují všechny tromby do plic? I ty hodně dole v lýtku? Nemůžu se těch obav z trombózy zbavit :/
Mám i zprávy z neurologie a ortopedie.
O: stále parakapsulární ititace lat.menisku, rotační testy citlivé, RTG v normě, stále synovitida kolena l. sin iritace do oblasti popliteální, dop. šetření
N: nespecifické bolesti v levém lýtku, VDT, sval. dysbalance, bez pyramidové, cerebel. symptom. vadný stereotyp chůze, lýtko volné, bez fascikulací, gonalgie
Posílám i fotografii, jak noha vypadá. Snad ta fotka nezkresluje, ale levá noha vypadá stejně jako ta pravá (bez otoku, bez začervenání)

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Je zbytečné se obávat hluboké žilní trombózy, pokud jste normálně zdravá a bez predispozičních faktorů. Vaše vyšetření dopadla opakovaně v normě, tak nemáte důvod. Trombosa se projevuje hlavně bolestí, teprve až potom následují další příznaky, jako je otok. "Atypická" trombosa jako diagnoza neexistuje, a ani nemůže. Vždy je zde pozitivita D-dimerů a nález na UZ. Pokud jste někdy slyšela o tom, že pacient měl trombózu a na UZ to nebylo vidět, tak byl nedokonale vyšetřen. Já jsem se s tím nikdy nesetkala. Vždy měl pacient obě dvě vyšetření pozitivní. Tromby embolizují do plic poměrně zřídka, přesnou statistiku neznám. Většina těchto embolii přežije. Jen velká masivní embolie značí okamžité úmrtí. Vaše diagnoza je ortopedická, tak jak máte popisováno od odborných lékařů z ortopedie a neurologie. S pozdravem Dr. Janoušková

Související dotazy

Žilní trombóza
Dobrý den,v pátek mi byla zjištěna hluboká žilní tromboza...
Hluboká žilní trombóza
Začátkem dubna mi byla zjištěna trombóza PDK, zpočátku...
Žilní trombóza- správnost léčby
Dobrý den, Mamka Nyní byla se závěrem z UZ u cévního...
Žilní tromboza
Dobrý den, mám časté bolesti obou lýtek, ale více na...
Trombóza
Dobry den Byla mi pred tydnem diagnostikovana tromboza...
Tromboza
Dobrý den, ležím v nemocnici s hlubokou žilní trombozou...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Žilní nedostatečnost


Žilní nedostatečnost a ginkgo biloba

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mi může nějak uškodit přípravek Tebokan...

Žilní nedostatečnost a lymfatická masáž

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mi může nějak uškodit manuální lymfatická...

Žilní nedostatečnost a změny barvy bérce

Dobrý den ma maminka ma problém uz přes dva roky s nohou . Navštívily sme uz...

Žilní nedostatečnost dolních končetin

Dobrý den, je mi 53 let a dělám dost aktivně turistiku. Asi tak 2 roky se mi...

Žilní nedostatečnost?

Dobrý den, třetí den mě bolí levá dolní končetina. Bolest začíná v lýtku, chvíli...

Žilní nedostečnost, tlak v hlavě a uších

Dobrý den, trpím chronickou žilní nedostatečnosti a v poslední době mám občasný...

Žilní neprůchodnost

Dobrý den, mám dotaz na příznaky případné žilní neprůchodnosti. Týden mě bolí...

Žilní pleteň jazyka

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na výraznou žilní pleteň na jazyku (zespoda...

Žilní problém na břiše


Žilní trombóza

Dobrý den, dnes mi po ultrazvuk vyšetření zjistili žilní trombózu v noze 30mm.nasadili...

Žilní tromboza


Žilní trombóza

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli pomáhá užívání acylpyrinu jako prevence...

Žilní tromboza

Dobrý den, Chtěla bych jse zeptat, od 1.září mi byla zjištěna neúplní tromboza...

Žilní tromboza

Dobrý den, mám následující dotaz. Druhý den po SC jsem prodělala ileofemorální...

Žilní trombóza

Dobrý den, chtěl bych se zeptat ohledně hodnoty D-dimer: 2330, mám 2 měsíce...

Žilní trombóza

Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se Vás zeptat, občas mě trápí slabá bolest...

Žilní trombóza a antikoncepce

Dobrý den, před třemi měsíci jsem prodělala žilní trombózu komplikovanou plicní...

Žilní tromboza a antikoncepce

Dobry den mam zlomeninu kotniku a na zaciatku 4.tyzdna mi zistili trombozu v...

Žilní trombóza- správnost léčby

Dobrý den, Mamka Nyní byla se závěrem z UZ u cévního chirurga který zatím...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolesti třísla směřující ke stehnu

Dobrý den, již tři měsíce mám bolest třísla ,která bolí ke stehnu.Pociťují to...

Nadýmání a bolest břicha po ránu

Dobrý den, poslední 3-4 týdny jsem neustále nadmutý. Každé ráno mě bolí břicho....

Velký pocit žízně

Dobrý den, Jíž asi dva měsíce mě velice omezuje zdravotní stav, kdy se mi motá...

Červený flek na prsu

Dobry den.Nasla jsem si cerveny flek na prsu.Zadny vetsi hrbolek jsem v nem...

Na vagině(na pyskách) se mi udělaly takový pupínky

Dobrý den, mam takový problém.. Na vagině(na pyskách) se mi udělaly takový pupínky,...

Píštěle v oblasti genitálií a konečníku

Dobrý den, již pátý měsíc jsem v pracovní neschopnosti s abscesy a píštělemi.....

Zlomenina ramenka stydké kosti

Dobrý den, Před dvěma měsíci jsem si zlomil spodní raménko stydké kosti -...

Sex po císaři

Dobry den, jsem po sestinedeli po cisarskem rezu a chceme s partnerem opet navazat...

Lehká distorze kolene

Dobrý den, při zavodech v běhu na 60 m jsem spadla a v nemocnici mi byla zjištěna...

Bolest na levé straně hrudníku


Zúžený konečník, potíže s vyprazdňováním, kojenec 9 týdnů

Dobrý den, máme 9. týdenní holčičku. Narodila se předčasně ve 34. týdnu. Váha...

Výhřez ploténky

Výhřez ploténky Přechodný typ obratle lumbosakrálního.Susp.lumbalizace S1.Mírně...

Flek na noze pod nehtem

Dobrý den na na nehtu u palce u nohy se mi objevil cca pred tydnem hnedy kulaty...

Orální sex.

Dobry den, chtel bych se zeptat. Pred tremi tydny jsem mel sex s kondomem s...

Bílý povlak dásně

Dobrý den trošku mě bolel zub dostal jsem od známého alpu ve které byl vylouhovan...

Může být vedlejším účinkem těchto léků dušnost a kašel?


Nadýmání, paraziti ve stolici

Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o radu. Minulé úterý jsem měl menší bolest...

Červený flek nad kuličkou na prsu

Dobry den , mam dotaz ... pred mesicem se mi narodila holcicka a tyden jsem...

Vynechání menstruace


Průjem po alkoholu


Reklama