Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Zlomený palec

Ortopedie Petr . 23.5.2011 redakce uLékaře

Dobrý den, v pátek na tréninku házené při střelbě došlo ke kolizi mé ruky s protihráčem. Cítil jsem silnou bolest kolem druhého kloubu palce. Protože to není v našem sportu žádná ojedinělá věc, nevěnoval jsem tomu větší pozornost. Palec do večera pěkne otekl tak jsem ho ledoval a druhý den (v sobotu) jsem musel hrát zápas. Po zatejpování celého palce se dala bolest vydržet. Otok se pořád nezmenšoval a po poradě s masérem a následně se známou zdravotní sestrou jsem se v neděli rozhodl přece jen zajet na rentgen právě s podezřením na zlomeninu nebo prasklinu. Co čert nechtěl, opravdu tam něco bylo: (úryvek ze zdravotní zprávy: Obj. nález: otok a palp. algi eMCP, postranní vazy bezpečně pevné, na dorsu MCP v podkoží se rýsuje hematom - místo úderu, periferní NC plná RTG: drobná abrupce z ulnární strany baze zákl. čl 1,8*0,6 mm) Jestli jsem to dobře pochopil a viděl na snímku tak došlo k uštípnutí malého kousku kloubu. Doktor mi chtěl dát sádru na 3 týdny, ale mám zrovna zkouškové období, takže jsem ho po chvíli přemluvil jen na ortézu, protože je to na psací ruce. Moc se na to netvářil, ale nakonec souhlasil. A Vás se chci zeptat jestli jsem neudělal chybu a když tu ortézu budu častěji sundávat jestli to nemůže mít nějaké následky. A také co se stane s tím úlomkem kosti? Po čase se rozpadne anebo tam bude napořád? Nemůže po čase nebo třeba po dalším úderu způsobit nějaký problém? Např.: nemůže se posunout směrem do kloubního lůžka nebo něco podobného? Bylo by totiž nepříjemné kdybych kvůli takové „banalitě“ nebo podcenění léčby třeba nemohl dál hrát. Omlouvám se za delší příspěvek a předem děkuji za odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Milan Navrátil


Chybu jste asi udělal, nejsem přítelem ortéz, sádra je po mnoha stránkách vždy vhodnější. Pokud úštěpek není příliš od kosti vzdálen, dislokován, tak se i v ortéze vzhledem k vašemu mladému věku po čase zahojí. Ortézu bych ale doporučil snímat co nejméně. Pokud byste se obrnil trpělivostí sádrový obvaz bych přece jen si nechal přiložit.

Související dotazy

Palec
Dobrý den, po kopnutí při chůzi v řece do kamene...
Zlomený nehet
Dobrý den, prosím o radu ohledně nehtu na noze.Zakopla...
Lupavý palec
Dobry den, dcera (2 roky) ma tzv. Lupavy palec leve...
Úraz palce
Dobrý den dneska sem při fotbale šel do souboje a...
Bolest palce
Dobry den, jiz cca 2 tydny me boli palec u leve ruky,...
Vbočený palec
Dobrý den, mám spadlou klenbu a vbočený palec na obou...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zlomený nos

Dobrý den, před měsícem jsem utrpěla zlomeninu nosu. Byl mi srovnán, zavedena...

Zlomený nos s tržnou rankou

Dobrý den, obracím se na Vás s poněkud netradičním dotazem. Při "přetahování"...

Zlomený nos?

DObrý den, o víkendu mě nešťastnou náhodou někdo při tanci kopl či bouchl do...

Zlomeny obratel

Dobry den,pred 2ma tydny jsem mel mensi uraz a zlomil jsem si obratel,nebylo...

Zlomeny obratel

Dobry den,pred 1a pul mesice jsem mel uraz, z lekarske zpravy cituji: epi zachvat...

Zlomený obratel

Dobrý deň, po páde zo stromu mi zistili zlomeninu Th12 a L1 stavca. Chcem sa...

Zlomený obratel th 4

Dobrý den, po pádu na bruslích jsem utrpěla zlomeninu obratle th4, který nijak...

Zlomený obratel TH12

Dobrý den, po pádu z kola před čtyřmi měsíce jsem utrpěl uzavřenou kompresivní...

Zlomený obratel Th9

Dobrý den, dcera 10let upadla na záda na kolotočích, když scházela dolů, jelikož...

Zlomený obratel, kdy RHB?

Dobrý den, už více než dva měsíce se doma léčím po úrazu páteře (zlomený obratel,...

Zlomený palec

Ještě jednou Vás zdravím a přeji hezký den.Vážený pane doktore,dceři se stal...

Zlomený palec na noze

Dobrý den, ráda bych se zeptala na zlomeninu palce na noze. Je to asi 14 dní,...

Zlomený palec u nohy


Zlomený páteřní oblouk

Dobrý den, rád cvičím v posilovně, ale bohužel mám v bederní časti zad zlomený...

Zlomený poslední článek u palce levé nohy

Při běhu do schodů jsem si před dvěma dny zlomila distální článek palce u levé...

Zlomeny prst

Dobry den. Vcera pri hrani lize stolniho tenisu jsem si zlomil prst na prave...

Zlomený úpon

Dobrý den je mi 15 let a při fotbale sem si zlomil úpon v koleni , jak dlouho...

Zlomeny vnejsi kotnik

Mam zlomeny kotnik uz 17 den. Na noze mam ortezu tu jak vypada jako lyzarska...

Zlomený vnější kotník

Dobrý den, před 10 dni jsem si zlomila vnější kotník. Dle rentgenu je vychýlení...

Zlomený vnější kotník - nevyhovuje mi ortéza, mám bolesti, co s tím?

dobrý den pane doktore, mám zlomený kotník od 4.3., několikrát jsem měla změněnou...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Orální alergický syndrom


Stehy


Červené pupínky


Vyšetření osteoporózy


Virážka?


Antibiotika na zub


Fleky po celém těle


Fermalac vaginal


Na atopický ekzém vyzkoušejte tekuté stříbro!


Bolesti po operaci, biopsie plic


MUDr. Alena Doležálková

Praktický lékař pro děti a dorost

MUDr. Jaroslava Chaloupková

Ordinace pro děti a dorost

MUDr. Jan Sedmík

Rehabilitační ordinace

MUDr. Vlaďka Bžunková

Praktický dětský a dorostový lékař

MUDr. Jaromír Tručka

Praktický lékař pro děti a dorost

Suchá pokožka hlavy, strupy


MUDr. Olga Popelková

Ordinace stomatologa

MUDr. Vlastimil Klát

Ordinace praktického lékaře pro dospělé

Užívání extáze může spustit deprese!


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×