Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Změna na klíčku

Osteologie R 8.6.2018

Zdravím Vás a prosím tímto o radu..nejlépe specialistu..,

cca 3 týdny zpět se mi udělala boule uprostřed klíční kosti, která nijak nebolí. Boule jsem si vsimla vecer po celodennim cestovani (od lekare specialisty z Prahy, kde mi brali 11 zkumavek krve a tento tyden se potvrdila borelioza, anaplasma, ureaplasma a plicni chlamydie - nyni uzivam antibiotika) a 2 dny predtim jsem byla po dlouhe dobe cvicit ve fitku. Tak jsem si rikala, ze to je nejake namozeni...a ze se to projevilo z te unavy a po odberech krve..

Boule však nemizí, jde hodně vidět a proto jsem si nechala jako samoplátce udělat RTG a ultrazvuk. Dle lékaře provádějící SONO mi bylo řečeno, že je to v pořádku, tak jsem trvala na RTG, kde se ukázalo, že kost je vetší uprostřed. (viz příloha). Prý tam neni ale viditelný žádný nádor, ze se jedna spise o fyziologickou deformaci (viz. lek. zprava) Ja jsem ale doma, nikde nepracuji a nic tezkeho netaham...
Což mne tedy uklidnil tak na půl, protože stále nechápu, proč se mi to tam z ničeho nic objevilo, nemůže se jednat o rakovinu kostí? Nevim co ted delat, jak postupovat dal, nechci byt za hypochondra...Ke specialistovi jsem objednana az 7.8 a k memu obvodnimu lekari nyni nechci jit, protoze ten mi za cele roky neudelal zadna vysetreni i kdyz trpim x let velkou unavou..Jen pripominam, ze uzivam euthyrox 25mg a mam lehce zvetsenou stitnou zlazu - strumu.
Dekuji moc za odpoved

Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková


Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz i přiloženou fotodokumentaci. Váš dotaz bude zcela jistě muset posoudit odborný lékař, který se dané problematice věnuje a kterému jej přepošlu. Za sebe mohu říci, že opravdu deformaci kosti vidím. Pokud by se jednalo o náhodný nález, domnívala bych se, že skutečně může jít o nějaký poúrazový stav či například stav po zlomenině klíčku při porodu apod. Pokud však udáváte, že si hmatáte zduření, které jste doposud v daném místě neměla, pak bych jako lékařka zpozorněla a minimálně nález konzultovala s odborníky, abych měla jistotu ( např cestou chirurgie lze jistě dosáhnout konzultace v kratším termínu, v mnohých ambulancích berou i bez objednání a jsem si jistá, že bude-li pro ně nález jakkoliv podezřelý, odešlou Vás ihned k došetření) Je však možné, že dle odborného oka opravdu nepůjde o nic vážného. Přeji hezký zbytek dne a brzké zlepšení Vašeho stavu.

Odpovídá lékař:

MUDr. Eva Dokoupilová

Specializace: Revmatologie Pracoviště: Revmatologická a osteologická ambulance MEDICAL PLUS

Dobrý den. Bylo by nejlépe, kdybyste se objednala na pracoviště klinické osteologie, případně revmatologie. Ve Vašem regionu jsou v Uh. Hradišti i ve Zlíně (soudím podle popisu rentgenologa) . Bez podrobnějšího vyšetření nejsou jakékoliv úvahy na toto téma na místě. Přeji Vám hodně trpělivosti.

Související dotazy

Změna HAC
Dobrý den, brala jsem půl roku antiko. Minervu a...
Změna HAC
Dobrý den, přecházím z antikoncepce Sidretella na antikoncepci...
Změna antikoncepce a zpoždění menstruace
Dobrý den, minulý měsíc jsem měla menstruaci skoro...
Zlomenina klíčku
Dobrý den, mám rok po zlomenině kličku a na poslednim...
Zlomenina klíčku
Dobrý den,před 10dny u mne došlo ke zlomenině pravého...
Změna HA pro bolesti při styku, ztrátu libida
Dobry den, od 16let do cca 24 jsem brala Mercilon,pote...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Změna mensesu

Dobrý den.Mám takový problém.Je mi 14 let,pohlavní styk jsem ještě neměla.Menstruaci...

Změna menstruace

Dobrý den, momentálně nemám možnost kontaktovat svého gynekologa, tak bych Vás...

Zmena menstruacie

Dobry den,asi pred pol rokom sa mi zmenila menstruacia.Vzdy som ju mavala prvy...

Změna menstruačního krvácení

Dobrý den chtěla jsem se zeptat měla jsem minulý měsíc hodně slabou menstruaci,která...

Změna místa pobytu při marodění

Dobrý den,měla bych dotaz.Jsem těhotná,na začátku pátého měsíce.Téměř od začátku...

Zmena mleka

Dobry den,chtela sem, se zeptat ma necelych sesti tydeni holcicku,kojila sem...

Změna na čípku

Dobrý den. Dnes jsem byla u sveho gynekologa na opakovaném cytologickém vyšetření....

Změna na děložním čípku

Dobrý den, při posledním stěru děložního čípku mi byla nalezena atypie LSIL....

Změna na děložním čípku

dobrý den, v listopadu na preventivní prohlídce mi po cytologii zjistili mírné...

Změna na děložním čípku

Dobrý den, před dvěma týdny jsem byla na klasické prohlídce u své gynekoložky....

Změna na kůži

Co to může být ?

Změna na kůži penisu

Dobrý den. Chtěl bych vás poprosit o radu. Na penisu se mi asi před 14 dny objevila...

Změna nálad

Dobrý den Mám takový menší problém. S přítelem máme dvě děti-2 a 5 let.Přítel...

Změna nálad

Dobrý den,chtěla bych se zeptat.. Manželův otec zemřel ve 46 letech na nádor...

Změna nálad po HA

Dobrý den, obracím se na Vás s problémem, který se týká HA. Je mi dvacet let,...

Změna nálady po interrupci

Byla jsem na velke interupci po navratu domu jsem malem zesilela chuti na sex...

Změna nálady, agrese

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Moje kamarádka má otce ve věku 60ti let...

Změna natikoncepce

Dobrý den, dnes jsem začala brát novou antikoncepci Logest, předtím jsem brala...

Změna oční masti

Dobrý den, od narození na pravém oku katarakta a po současnost úplná slepota...

Změna onkologického centra.

Dobrý den,obracím se na Vás s dotazem ohledně mojí maminky, již přes dva roky...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nežádoucí účinky Prednisonu

Dobrý den. V květnu 2014 mi byla diagnostikována Crohnova choroba. Začal jsem...

Svědění chodidel a pokožky těla

Dobrý den, už několik měsíců mě trápí občasné svědění chodidel a pokožky celého...

Léčba kotníku

Dobrý den, ještě reaguji na Vaši dnešní odpověď, za kterou moc děkuji. Když...

Pálení chodidel


Zápach z pupíku

Dobrý den, nevím kam mám tento problém zařadit, tak doufám, že jsem zařadila...

Svědění močové trubice a bolestivý orgasmus

Dobrý den, po močení mě svědívá močová trubice a bolí mě orgasmus. Nejvíc...

E. Coli v pochvě

Dobrý den, mám už delší dobu problémy s ecoli v pochvě. (Asi rok a půl) Chodím...

Blokáda krční páteře, svalstva a kloubů, neurologické potíže

Hezký den, chtěla bych poradit. Zlobí mě krční páteř a jiné potíže údajně k...

Zánět spojivek

Dobrý den, mám dotaz ohledně zánětu spojivek. Asi tak před dvěma měsíci...

Bolest zad a hrudní kosti

Prudká bolest kosti mezi prsy - která přechází do zad, mám pocit, že mám poškozený...

Antikoncepční kroužek Nuvaring

Dobrý den, tento měsíc jsem začala užívat antikoncepční kroužek nuvaring. Zavedla...

Motání hlavy, pocit na omdlení


Současné užívání léků na úzkost a antibiotik

Dobry den prosím o radu beru lék Neurol a dnes jsem dostala antibiotoka Amoksiklav...

Azitromycin 250mg


Záchvaty kašle v noci


Zlomenina 2. krčního obratle

Dobrý den pane doktore, moje 83letá babička si při pádu ze schodů zlomila 2....

Nachlazení v těhotenství, bolesti břicha

Dobry den, chtela jsem se zeptat co delat, kdyz mam uz tyden zachvaty prevazne...

Popraskaná kůže na stydkých pyscích

Dobrý den, jezdím na kole a mám problém s popraskanou kůžičkou na pyskách....

Dormicum- sestra užívá čím dál vyšší dávky

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak je to s lékem dormicum v injekční podobě. Sestra...

Zmizí sami papillae coronae glandis?

Dobrý den Papillae coronae glandis zmizí samo od sebe? Děkuji za odpověď.