Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Zmizí sami papillae coronae glandis?

Jan 16.5.2016

Dobrý den Papillae coronae glandis zmizí samo od sebe? Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

Dobrý den Jane, Papillae coronae glandis či Hirsuties papillaris penis), česky perlové penilní papuly (PPP) či bradavkovitá ježatost penisu, je klinický stav kůže na mužském pohlavním orgánu – penisu. Jedná se o přirozené drobné uzlíky tzv. angiofibromy (chybně nazývané bradavičky) doprovázející nervová zakončení. Vyskytuje se přibližně u 30% neobřezaných mužů. Bílá barva je způsobena tukovou povahou těchto uzlíků. Vznikají zcela přirozeně, jejich zvýraznění nastává v době dospívání, bez ohledu na sexuální život. Lokalizace těchto pupínků je nejčastěji při koruně žaludu penisu. Zcela nevhodné je jejich mačkání. S rostoucím věkem bývají méně patrné. Lékařsky vedené vyjmutí těchto bílých útvarů je zbytečné, a téměř se neprovádí, navíc by došlo k narušení kůže a tím ke změně citlivosti vjemů. Hirsuties papillaris genitalis spontánně mizí po celkové obřízce. Obecně lze říct, že mizí vždy, když tato oblast, je dlouhodobě obnažená a suchá. Proto také po částečné nebo volné obřízce, kdy ježatá část žaludu zůstává krytá, k vymizení nedochází. Vymizení nastává postupně v období 7-15 měsíců po celkové obřízce.
Pozor na zaměnu s condylomata accuminata či jiné patologické projevy, které je nutno urychleně léčit. Proto je doporučováno histopatologické vyšetření.
Jane, pokud jste si zcela jist, že se jedná o Papillae coronae a nedojde k jejich spontánnímu vymizení, zvažte možnost celkové obřízky. S pozdravem, K. Jiříčková.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Papillae coronae glandis
Mám dotaz ohledně poslaných obrázku penisu chcel bych...
Papillae coronae glandis
Dobrý den mám problémy s žaludem.Tyto pupínky mě trápí...
Papillae coronae glandis
Na lemu žaludu mám jemné pupínk co nebolí jen jsou...
Papillae coronae glandis
Dobrý den, je mi 17 let a mám bíle pupínky na penisu....
Papilae coronae glandis
Dobrý den mám už velmi dlouho na penisu pupínky. Nevím...
Bílé pupínky na žaludu
Dobrý den, je mi 14 let a už asi půl roku cca mám kolem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zmírnění stresu

Dobrý den, mám dotaz, jestli existují nějaké vitamíny nebo potravinové doplňky,...

Zmírnění vypadávání vlasů

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak zabránit nebo alespoň zmírnit vypadávání...

Zmírnění zdravotních dopadů stresu

Dobrý den, posledních několik měsíců jsem byl pod velkým stresem - složitá...

Zmizelé bradavky

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, zda-li je normální, že mi přes noc zmizely...

Zmizely příznaky


Zmizení červeného znaménka

Dobrý den, od mala jsem měla ve výstřihu dvě červená znaménka a jedno mi před...

Zmizení streptokoka B

Dobrý den, může streptokok sám od sebe zmizet?

Zmizení uzlíků na štítné žláze

Dobrý den, můj dotaz je směřován na zmizení uzlíků na štítné žláze. Mám sníženou...

Zmizí gynekomastie?

Zmizí zduřelé bradavky spojené s gynecomastií samy? Popř. Kdy a nebyla by lepší...

Zmizí projevy Crohnovy nemoci po odstranění postižených částí tlustého střeva?

Dobrý den, poslední dotaz, když mám jako pacient s Crohnovou chorobou všechny...

Zmnozena plicni kresba parakardialne

Dobry den muzete mi objasnit vyraz vyse napsany?Jsem po operaci (vyvod) a toto...

Zmnožené cévky na žaludu?

Dobrý den, v průběhu delšího období(v řádu let) se mi na žaludu pod kůží tvoří...

Zmnožené lymfatické uzliny

Můj syn prodělal jako dítě Hodgkinův lymfom modulární, s predeminancí lymfocitů....

Zmodralý žalud

Dobrý den, od malička jsem podle popisu měl fimózu.Ale cca v 17 letech jsem...

Zmodrání batolete

Dobrý den máme 9 měsíční miminko. V 6ti měsících dostal poprvé asi respirační...

Zmodrání belma

Dobry den chtela bych se zeptat všichni mi tvrdi že belmo v mem oku je namodrale...

Zmodrání kloubů

Dobrý den, čas od času mi sami zmodrají metacarpophalangeae klouby na levé...

Zmodrani pod kuží a zarudle propadliny v tryslech

Od ramene semi tahnou zmodrale propadlinky k loktu na vnitrni strane paze. Ve...

Zmodrání ručiček po vycházce

Dobrý den, stala se mi dnes taková věc,přišla jsem s naším tříměsíčním chlapečkem...

Zmodrání ručiček po vycházce

Ještě mě napadlo, jestli jsem mu moc neutahla plenku. Zabalila jsem ho a strčila...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

V zubu se stále tvořil zánět


Nespavost

Užívám hypnotika po úraze kolene /pro silné bolesti nespavost/ asi dva měsíce....

Otěhotnění po miniinterupci

Dobrý den,dne 4.3.2016 jsem prodělala interupci v 5-6tt, dne 12.3.2016 jsme...

Bílkovina v moči

Dobrý den paní doktorko, měla jsem problémy při močení a bolesti v podbřišku....

Střevní potíže, neléčené roupi

Dobrý den, můj problém je takový, že mám přes 10 dní průjem a nemohu se ho zbavit....

Hypertenze a tachykardie

Dobrý den, je mi 60 let. Před 3 měsíci mi byl náhodně zjištěn vyšší krevní tlak,...

Závislost na Stilnox

Beru si 1/4 tablety Stilnox zhruba jednou za 10-14 dní, když nemohu vůbec usnout....

Krevní skupina Brh+

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na svou krevní skupinu, která je skupina typu...

Nespavost a Stilnox

Po nespavost si beru 1/2 tabl.Stilnoxu kolem 22,30, ale spím tak do 4 hod, tak...

Problémy po miniinterupci

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat.Jsem 3 den po miniinterupci a občas mám bolesti...

Přenos HIV při zubním ošetření

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké je riziko nákazy virem HIV u zubaře....

Zánětlivé změny děložního čípku - doporučení ke stravě, doplňky stravy

Dobrý den, podle stěru mám zánětlivé změny děložního čípku. Gynekolog mě akorát...

Ječné zrno

Dobrý den, na horní lince u oka pod řasami se mi vytvořil malý pupínek. Trošku...

Zvracení a zimnice po požití malého množství alkoholu

Dobrý den.je mi 33 let, Chtěl jsem poprosit o radu. Poprvé se mi to stalo...

Vyšší PSA

Při posledním vyšetření urologem mám PSA O,652,testosteron 35,91 m+s negat.ze...

Nošení korzetu

Dobrý den. Po 18 dnech bolestí mi zjistili zlomený obratel Th9, dostal jsem...

Potíže s ostrostí zraku, únava, ztráta chuti k jídlu

Dobrý den, Přibližně měsícem se u mě vyskytl problém se zrakem, kdy se v...

Bolest prstů

PROSÍM O RADU ,ASI MĚSÍC MÁM TEN TO PROBLÉM S PRSTY NA RUKOU ŽE ,KDYŽ SE PROBUDÍM...

Zvracení krve po požití alkoholu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na problém mého přítele(25), protože on...

Přenos HPV


Zavřít reklamu