Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Ztráta chuti

Mozek a nervy Miluše 6.1.2015

PANE DOKTORE PŘED PUL ROKEM JSEM BYLA NA OPERACI KRČNÍCH MANDLÍ A BYLA JSEM DVAKRAT USPANA PROTOŽE TO PO DVOU DNECH PRASKLO A MASIVNĚ JSEM KRVACELA TAK SE TO MUSELO ZNOVA LETOVAT ,,,STALE NIC V USTECH NECITÍM JEN JE VŠE HOŘKE...LEKAŘ MI ŘEKL ŽE BYLO POŠKOZENO NĚKOLIK NERVU PŘÍ OPERACI ,,JSEM KUCHAŘKA KDY MAM ŽADAT O TRVALE NASLEDKY A KAM JIT ZDA BY MI TO NĚKDO POMOHL LEČIT,,,KE VŠEMU JSEM OTĚHOTNĚLAA VEŠKERE LEKY NEMOHU BRAT,DĚKUJI MOC

Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Vladimír Šigut

Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov


Dobrý den, paní Miluše

Operace krčních mandlí je někdy spojena s nepříjemnostmi, často s nutnosti revidovat krvácení po operaci. Běžně jako komplikace po tomto zákroku ztráta chuti na jazyku není. Nervy, které odpovídají za chuť neprobíhají totiž blízko. Možná nutnost tlaku na kořen jazyka při provádění reoperace mohla způsobit jejich ztlačení a tuto poruchu. Obnova může trvat i měsíce. Léky podpůrné typu B vitaminy, B komplex. Léky na zlepšení prokrvení nervu, ale jak uvádíte, těhotenství léčbu komplikuje. Tzv trvale následky, je pojem , který se používá při odškodňování stavu, který trvá více jak jeden rok. Uplatňuje se pokud by jste měla komerční pojistku na takové poškození zdraví. Jinak pokud byste chtěla odškodnění za následek nehody při lékařském výkonu , jedná se o složitější proces, který někdy znamená nutnost řešit v občanskoprávním soudním sporu. Pokud je jen ztráta chuti a není jiné poškození v oblasti ovládání jazyka a hltanu, bude asi dosti složité znalecké posuzování. Doporučuji kontrolu na ORL pracovišti, kde Vám zákrok prováděli. Pokud by vznikl problém, tak potom u ORL lékaře jiného, blízko, ale který nepracuje přímo pro tomto zařízení, aby Vás mohl nezávisle vyšetřit a posoudit stav a poradit. V případě pocitu, že došlo k poškození zdrav, máte možnost se s žádostí na odškodnění obrátit na zdravotnické zařízení, kde byl výkon proveden. Existují předpisy a směrnice, jao lze z pojistky zařízení ev nehody odškodnit, ale někdy se věc bez soudního jednání nedá uzavřít, protože ten rozhoduje o výšce náhrad. K obrácení na soud ale budete potřebovat právníka na sepsání návrhů a další vedení věci. Léčba a posuzování tohoto problému bude ale oblasti oboru ORL a ne neurologie.



Zdravím dr. Šigut

Související dotazy

Ztráta chuti
Dobrý den pane doktore, po dobrání penicilinu proti...
Ztráta sluchu
Dobrý den.Je mi 41 let a posledni 3 roky velmi rychle...
Ztráta chuti
Dobrý den, potřebuji poradit zničeho nic mi jídlo a...
Náhlá ztráta erekce
Dobrý den,před šesti dny jsem se rozešel s přitelkyní...
Ztráta chuti
Dobrý den paní doktorko, ztráta chuti - vše co jím...
Stav po CMP, nechutenství, úbytek na váze, únava
Dobrý den,měla bych dotaz týkající se zdravotního stavu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Ztráta hlasu

Dobrý den chtěla bych poprosit o radu mám problém s hlasem dost štatně se mi...

Ztráta hlasu

Dobrý den, asi od 8.června jsem ztratila hlas, (týden předtím jsem již pociťovala...

Ztráta hlasu

Dobrý den, byl jsem s přáteli na zábavě a dost jsme tam křičely. Druhý den jsem...

Ztráta hlasu a bolest v krku

Dobrý den jmenuji se Veronika a měla měla by jsem dotaz, já pracuji na pokladně...

Ztráta hlasu a zánět hltanu - jsem v zahraničí, mám si svévolně podat antibiotika?

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem a prosím o radu. Jsem nyní pracovně...

Ztráta hmotnosti

Už delší dobu asi 5 měsíců mám pořád studené fialové ruce, zhubnul jsem 20kg během...

Ztráta hmotnosti

Dobrý den, Zhubla jsem 20 kilo a trápí mě přebytečná kůže. Je možné ji darovat?...

Ztráta hmotnosti při léčbě antibiotiky

Dobrý den, vím že obecně rakovina má několik nespecifickych příznaků. V minulosti...

Ztráta hmotnosti, potíže s trávením

Je mě 66 let a od Nového roku jsem při normální stravě zhubla 10kg a stale to...

Ztráta chutě

Dobrý den, přítel snědl před týdnem syrovou cibuli, po které mu natekl jazyk....

Ztráta chuti

Dobrý den od 16.10.2019 do 5.12.2019 jsem brala lék Terbinafin Actavis na plisen...

Ztráta chuti

Dobrý den pane doktore, po dobrání penicilinu proti bolesti zubu jsem ztratil...

Ztráta chuti

Dobrý den, před 4 týdny jsem byla na toseloktomii, všechno proběhlo v naprostém...

Ztráta chuti

Dobrý den, potřebuji poradit zničeho nic mi jídlo a pití nechutná jak by mělo...

Ztráta chuti

Dobrý den paní doktorko, ztráta chuti - vše co jím je sladké, hodně sladké,...

Ztráta chuti

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat jak lze napravit ztrátu chuti. Byla jsem...

Ztráta chuťi a čichu

Dobrý den.asi před třemi týdny jsem prodělala virozu. Do nosu jsem si kapala...

Ztráta chuti a čichu


Ztráta chuti a čichu

Před dvěma měsíci jsem podstoupil operaci adenomu na hypofýze, prováděné nosem....

Ztráta chuti a čichu, podezření na koronavirus

Dobrý den. Už třetí týden mám problémy s motáním hlavy. Během dne se závrať...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Cysty jater a ledvin

Dobrý den, na VGS/CT kolono mi bylo zjištěno: cysta jater C8, cysty ledvin,...

Pupínky na penisu při užívání atb

Dobrý den, už 3 dny mě trápí bílé pupínky na žaludu. Začalo to zarudnutím vnitřní...

Tlak na hrudi

Dobry den, som uz strasne zufaly problem ma trapi viac ako rok no posledneho...

Předávkování pervitinem

Chci se zeptat, když se někdo předávkuje pervitinem a má nějaké psychózy, paranoy,...

Hepatitida B

Pani doktorka, este raz vam zasielam foto mojich krvnych vysledkov robenych...

Z krku vychází hnilobný zápach

Dobrý den, již delší dobu trpím pocitem cizího tělesa v krku a dalšími příznaky....

Píchání v břiše

Dobrý den, před 2 týdny mi dcera (19kg) prudce sedla na nezpevněné břicho a...

Indometacin 50 čípky


Stav po úrazu hlavy

Dobrý den, ve čtvrtek kolem poledne jsem se silně udeřila do temene hlavy o...

ATB a slunce


Lexaurin - užívání


Popis RTG páteře

Dobrý den,prosím o vysvětlení co znamená:dextroskoliosa osy C páteře,napřímení...

Špinění při užívání antikoncepce

Dobrý večer, obracím se na Vás s dotazem ohledně brání antikoncepce spojené...

Křeče do prstů

Dobrý den, mám vážný dotaz, již delší doby mi vždy z ničeho nic začne brnět...

Zalehlé pravé ucho

Dobrý den dne 13.6. Jsem byl na koupališti. Poté mi jaksi zalehlo pravé ucho...

Bolest břicha

Dobry den, rada bych Vas pozadala o radu. Od odstraneni zlucniku 5/2013 pro...

Knedlík v krku


Srůsty


Výsledek kolonoskopie

Dobrý den, mohu se zeptat zda jsem v pořádku po kolonoskopii? Děkuji v rektu...

Akné a seboroická dermatitida - léčba

Dobrý den, již cca 20 let se potýkám s kožními obtížemi na obličeji a ve vlasech....

Reklama