Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Zvýšená hodnota T3

Valéria . 11.4.2016 redakce uLékaře

Príjemný dobrý deň, pri odbere krvi na hormóny štítnej žľazy som mala zistené nasledovné hodnoty: TSH 1,35 T3 7,89 T4 0,56 Hodnota TSH je v norme, T3 mám zvýšené a T4 je hraničná hodnota. Aké vyšetrenie budem musieť podstúpiť a čo to presne pre mňa znamená? Zatiaľ som endokrinologický problém nemala. Ďakujem za odpoveď

Odpovídá:

MUDr. Magdaléna Škovranová

Specializace: Všeobecné lékařství Pracoviště: Endokrinologie - Diabetologie, Praha 22

Dobry den, doporučujem skontrolovat si odpísané hodnoty (TSH ok, zrejme fT3 je zvyšené, ale hodnota T4 0,56?). Určitě bude vhodné vyšetření zopakovat. Standardně se odebírají volné hormony FT3, FT4 a TSH. Orientační referenčné hodnoty T4: 60,0–150,0 nmol/l T3: 1,20–2,80 nmol/l FT4: 10,3–23,2 pmol/l FT3: 3,54–6,47 pmol/l TSH 0,2-4,3 mIU/l.

Související dotazy

Zvýšená hodnota T3
Príjemný dobrý deň, pri odbere krvi na hormóny štítnej...
Zvýšená hodnota kreatininu
Dobrý den, mám vysoké hodnoty kreatininu v krvi. Má...
Štítná žláza - hodnota T3
Dobrý den, můj syn (7let) se asi půl roku večer asi...
Zvýšená hodnota ALT a užívání ATB
Dobrý den, Před 14 dny mi byla na odběru krve zjištěna...
Zvýšená hodnota CRP
Dobry den , chtela bych se prosim zeptat mam zvseny...
Mírně snížená hodnota fT3
Dobry den, me vysledky testu na stitnou zlazu jsou...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zvýšená hodnota FT3

Dobrý den vážená paní doktorko, byla jsem na odběrech a hodnoty štítné žlázy...

Zvýšená hodnota genu f2

Dobrý den, moje gynekoložka mi jen tak preventivně udělala genetické testy...

Zvýšená hodnota GGT (123,07)

Dobrý den, tento dotaz se netýká mne osobně, ale mé švagrové (49 let, 160cm,...

Zvýšená hodnota hormonu příštítných tělísek

Dobrý den, děkuji za odpověď, píšete, že normální hodnota PTH je v různých laboratořích...

Zvýšená hodnota cholesterolu

Dobrý den, je mi 32 let, jsem vegetarián, nejím maso, vajíčka, mléko ani živočišné...

Zvýšená hodnota kortizolu

Dobrý den prosím o radu. Jedná se o mého syna 12 let /170 cm/54 kg, sportovec,...

Zvýšená hodnota kreatininu

Dobrý den, mám vysoké hodnoty kreatininu v krvi. Má běhání před odběry krve...

Zvýšená hodnota kyselniny hydroxyindoloctové

Dobrý den, paní doktorka z endokrinologie mě poslala do specializované laboratoře,...

Zvýšená hodnota leukocytů a krve v moči

Dobrý den, v moči mě byly zjištěny zvýšené hodnoty leukocytů a krve v moči,...

Zvýšená hodnota serum protilátky anti peroxidaza

Dobrý den, prosím o zodpovězení následujícího dotazu. Vzhledem ke dvou raným...

Zvýšená hodnota T3

Príjemný dobrý deň, pri odbere krvi na hormóny štítnej žľazy som mala zistené...

Zvýšená hodnota THS na počátku těhotenství

Dobrý den, jsem po totálním odstranění štítné žlázy pro Graves-Basedovowovu...

Zvýšená hodnota TSH

Dobry den, prosim Vas o radu. Mam 40 rokov a vsimla som si, ze trochu priberam,...

Zvýšená hodnota TSH a zvýšené leukocyty v moči

Dobrý den, již několik let mám problém se stolicí (2-3x za měsíc), bylo mi doporučené...

Zvýšená hodnota TSH u dítěte

Dobrý den paní doktorko, při neurologickém vyšetření mé vnučky -kvůli ADHD...

Zvýšená hodnota TSH v těhotenství

Dobrý den paní doktorko, ráda bych se Vás zeptala na možnosti ovlivnění plodu...

Zvýšená hodnota TSH v těhotenství

Vážená paní doktorko, v únoru 2011 jsem podstoupila odstranění štítné žlázy...

Zvýšená hodnota tsh v těhotenství

Dobry den, V 7tt+5 hned jak mi bylo potvrzené těhotenství mi byla odebrána krev...

Zvýšená hodnota tuků v krvi

Dobrý den paní doktorko,prosím Vás laskavě o radu. Dceři /11 let/ byla zjištěna...

Zvýšena hodnota tum.mark. S_CA 72-4

Dobrý den,mám zvýšenou hladinu S_CA 72-4 na 10,4 před půlrokem jsem měl 8,3.Prošel...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Tehotenstvi a antibiotika

Dobry den,prosim vas o radu,jsem v 9.tydnu tehotenstvi,a dostala jsem zanet...

MUDr. Vlastimil Klát

Ordinace praktického lékaře pro dospělé

Hemeroid

Dobrý den, uz konečníku se mi vytvořil pravděpodobně hemeroid. Zkouším 3....

Penis

Dobrý den, je mi 15 let a mám dva problémy, první je ten že mám malý penis,...

Bolest zubu a oteklá dásen

Dobrý den pane doktore, mužete mi prosim poradit, nějakou dobu jsem měla potíže...

Výrůstky v nártu

Dobrý den pane doktore, chtěl bych se zeptat jak se léčí výrůstky v nártu???...

Lékař Vám doporučil artroskopii kolene? Podívejte se, co vás čeká

Artroskopie je moderní vyšetřovací a léčebná metoda onemocnění kloubu. Díky...

Kousnutí od kotěte

Prosím, dnes mě omylem kouslo kotě, kterému jsem dávala maso. Kouslo mě do prstu...

Prokousnutý jazyk během spánku

Dobrý den, dnes v noci jsem si ve spaní cekem dost prokousl špičku jazyka...

Strhnutá bradavička

Dobrý den, v oblasti třísla se mi vytvořila maličká bradavička, která se mi...

Písek ve žlučníku - operace?

Dobrý den pane doktore, před 4 dny jsem si patrně prošla svým prvním žlučníkovým...

Hirschprungova choroba

Dobrý den psala jsem již v pondělí,ohledně mé 2,5 leté dcerky -trpí zácpou,ale...

Poraněný kotník

Dobry den, 4. 9. Jsem si pri fotbale poranjl kotnik, pri kopu do balonu, ve...

MUDr. Ilja Knotek

Praktický lékař

Dobrání ATB Ospen

Dobrý den, 7.6. jsem začala brát na hnisavou angínu Ospen 1500. Třetí den už...

Mykoza penisu?

Dobrý den, potřeboval bych radu, zda se může jednat o mykózu, či něco jiného....

MUDr. Ivo Kunst

Ordinace lékaře specialisty - dětská psychiatrie

Pupínky na penisu

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně pupínků, které jsem objevil na...

Krev po stolici

Dobry den,jiz cca 6mesicu po stolici-at uz prujmove,ci normalni mam na toaletnim...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×