Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Zvýšený růst chloupků na těle

Kožní obtíže Petra 13.5.2017

Dobrý den,
mám dotaz ohledně růstu chloupků.
Je mi 37 let a v druhém těhotenství (po IVF) mi začal růst chloupky na krku a bradě, pod pupíkem, hýždích, nártech a řekla bych, že mám delší chlupy na rukou a to mi zůstalo dosud, jsme 2 roky po porodu.
Stěžovala jsem si na to mojí paní Dr, na endokrinologii, udělala mi test na testosteron a ten je v pořádku, dále jsem byla na sonu nadledvinek a také v pořádku, navštívila jsem gynekologa, tam je také vše v pořádku. Jen mám polycystické vaječníky, ale ty jsem měla i před těhotenstvím a žádné ochlupení mě netrápilo.
Chtěla bych se zeptat, kde může být problém a jak se ochlupení zbavit (né laser!!) a ani antikoncepce nepřipadá v úvahu, mám mutaci G20210A v genu pro Protrombin v het. stavu.
Na štítnou žlázu beru 6x týdně Euthyrox 50ug, jinak žádné léky.
Děkuji za radu
Nemůžu mít nějaké jiné hormony v nepořádku??

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová


Dobrý den, z toho co píšete byla vyloučena zvýšená produkce mužských pohlavních hormonů jak vlivem vaječníků, tak nadledvin. Polycystická ovaria jsou jednou z dalších možných příčin, ale jak říkáte, těmi jste trpěla ještě před těhotenstvím. Ostatní hormony se na tomto problému nepodílejí. Hormonální antikoncepci užívat nesmíte, laserové ošetření ne, pak jsou možnosti omezené. Poraďte se o neinvazivním metodách odstranění chloupků v kosmetickém salonu.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie Pracoviště: Nemocnice Šternberk

Milá Petro, z vyšetření, které jste absolvovala se vyloučila zvýšená hladina mužských hormonů. Polycystické vaječníky také mohou být příčinou zvýšeného ochlupení(změna právě mohla nastat v důsledku těhotenství). V každém případě je léčba velmi obtížná, na viditelných místech přichází v úvahu snad jen depilace depilačními krémy

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Růst
Dobrý den , je mi 15 let , a chtěl bych se zeptat ,...
Zvýšený bilirubin
Dobrý den mám dotaz, 31.5 jsem byl na pohotovosti kdy...
Zvýšený cholesterol
Dobrý den, mám mírně zvýšený LDL a TAG v krvi,avšak...
Růst
Dobry den chtel by se zeptat je naka na deje abych...
Zvýšený cholesterol
Dobrý den, dlouhodobě mám zvýšený cholesterol cca 6,5...
Růst ochlupení
Jak urychlit růst ochlupení nad penisem ?

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zvýšený prolaktin

Dobrý den, vždy okolo ovulace (zrhuba 10 dní po menstruaci) mi teče z prsou...

Zvýšený prolaktin

Dobrý večer, je mi 46let, asi 15let léčím se štítnou žlázou,5let jsem po ozáření...

Zvýšený Prolaktin a gynekomastie

Dobrý den, při preventivní prohlidce mi z krve paní doktorka našla v krvi zvýšený...

Zvýšený prolaktin a kortizol

Dobrý den, mám hladinu prolaktinu okolo 700, kortizol taktez.. což je mírně...

Zvýšený prolaktin a kortizol

dobrý den, potřebuovala bych se zeptat. Byla jsem na vyšetření hormonů jelikož...

Zvýšený Prolaktín, meškajúci menzes 2 mesiace, tehotenský test negatívny

Dobrý Deň, Prosím o radu, s doktrom budem mat o týždeň len telefonickú konzultáciu...

Zvýšený prolaktin, nutnost operace

Na endokronologie jsem uz byla . Byla jsem doporucena na prevzeti do pece na...

Zvýšený příjem mrkve

Dobrý den je pravda že zvýšené množství mrkve může způsobit vážné zdravotní...

Zvýšený puls

Dobrý den, už 2 dyn na sobě pozoruji zvýšený puls normálně mívám v klidu 60...

Zvýšený pulz.

Dobrý deň, Mám problém so zvýšeným pulzom. Mám iba 17r aktívne posilujem,...

Zvýšený S-ALT

Dobrý den, prosím o zodpovězení následujícího dotazu. Od měsíce ledna tohoto...

Zvýšený srdeční tep

Dobrý den. Děkuji za jeden zodpovězený dotaz,ale ted k problému. 4.7.2015 což...

Zvýšený srdeční tep a "přeskakování" srdce

Dobrý den, při měření tepu mívám klidovou frekvenci přes 80 (82-84). Mívám...

Zvýšený stres

Dobrý den, je mi 23 let a mám problém se stresem, to v dnešní době asi každý,...

Zvýšený tep

Dobrý den,chci se zeptat na mé potíže ohledně srdíčka.Skrze věčnou,únavu a závratě...

Zvýšený tep

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je normální, když mám často tep v klidovém...

Zvýšený tep

Dobrý den je mi 22 let a poeslední dobou se mi zdá že mi více buší srdce. Jsem...

Zvýšený tep

Dobrý den je mi 22 let a poeslední dobou se mi zdá že mi více buší srdce. Jsem...

Zvýšený tep

Dobrý den, má kamarádka ( věk 22 )trpí při zvýšeným tepem až 170tepů za minutu...

Zvýšený tep srdce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, poslední dobou mám tep přes 80 někdy i kolem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Operace kýly

Dobrý den, mám oboustrannou tříselnou kýlu. Vzhledem k velikosti je třeba provést...

Operace kýly

Je mi 45 roků. Mám tříselnou kýlu asi 3 měsíce. Čeká mě operace. Chci se zeptat,...

Příznaky RS

dobrý den paní doktorko,jmenuji se jana a je mi 33 let.ráda bych se zeptala...

Operace kýly

Je možné operovat laparoskopicky oboustran. tříselnou kýlu najednou, dříve operace...

Operace kýly

Dobry den pani doktorko, chtel bych se zeptat za dedu, 82 let. V nemicnici na...

Odstranění fibromů

Dobrý den, v oblasti krku a v podpaží mám samé výrůstky - fibromy. Chtěla bych...

Nešla mi absolutně přetáhnout předkožka

Dobrý den, Měl bych dotaz ohledně mé předkožky. Je mi 14 let a ještě před...

Operace kýly

Protože jsem byl na operaci Kýly v jizvě a v kýle, ale prodělal jsem za 45...

Operace kýly

Dobrý den,za 2 týdny jdu na plánovanou operaci kýly nad pupkem.Kylní branka...

Operace kýly

Dobrý den.Byl jsem u lékaře s bolestmi břicha.S podežřením na pupeční kýlu jsem...

Velké bříško plodu

Dobrý den, z ultrazvukového vyšetření plodu v 37. týdnu vzešlo, že má nenarozená...

Operace kyčle

Dobry den. Otec byl v kvetnu na operaci kycle. V pondeli dojel z lazni domu....

Operace kýly

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na možnost operace pupeční kýly. Jsem po třetím...

Achillova šlacha - je možné ji znovu přetrhnout?

Dobrý den. Dnes mám 5 týdnů od operace utržené achillovky. Nohu mám v ortéze...

KALNORMIN

Dobrý den.Moje maminka ma potíže s ledvinami a potíže trávicího traktu.Při poslední...

Lecba vyhrezle plotynky

Dobry den pane doktore, pisu za otce 57 let. Dle CT vyhrez plotynky 6 mm, dle...

Opakované záněty močového měchýře v těhotenství

Dobrý den paní doktorko, chtěla jsem Vás poprosit o radu, tedy vlasně více rad,...

Kalná moč u 5-ti leté dcery

Dobrý den, pane doktore, všimla jsem si u mé skoro 5-leté dcery, že tak jednou...

Alkohol a antidepresiva

dobrý den, nevím si rady a nevím co je ještě normální a přijatelné. Manžel...

Nespavost


Zavřít reklamu