Achillova šlacha - je možné ji znovu přetrhnout?

Dobrý den. Dnes mám 5 týdnů od operace utržené achillovky. Nohu mám v ortéze Vacoped a už na ni došlapuji. Občas si ortézu sundám a s nohou opatrně cvičím. Chci se zetat. Jak můžu dojít k znovu utržení achillovky?

Odpověď odborníka:

Nenadálým prudkým pohybem může dojít k porušení sešití. Šlacha vyžaduje péči asi půl roku, řekl bych šetrnou zátěž. Nicméně přerušení operačního spojení se vidí málo. Vhodná rehabilitace na rehabilitačním oddělení.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: