Adenoca prostaty gs 4+4, ipsa 19,6

Dobrý večer pane doktore, Obracím se na Vás s velikou prosbou.Po roční známosti kdy na ,,stará kolena jsem poznala velikou lásku.přišel problém.. Můj přítel má Adenocu prostaty GS 4+4, iPSA 19,6. Scintigraf z 24.02.2015 metastatického postiženískeletu nepřítomny. Biopsie: Válečky tkáně prostaty jsou ze 3/4 prostoupeny strukturami acinárního adenokarcionu prostaty. Jsou zastiženy zbytky nenádorovéžlazové tkáně s obrazem adenomyomytostni hyperplasie.Žlazky jsou větvené a hyperplastické s ložisky high grade prostatickéantraepiteliální neoplasie. Ve všech válečcích jsou přibližně 2/3 až 3/4 objemu zastiženy struktury adenokarcinomu. Nádor je uspořádán z části v malých tubulech,zčásti v solidních a kribroformních trabekulácha místy nádorové buňky pronikají jednotlivě do despoplastického stromatu. Ojediněle je velmi pravděpodobná nádoroválymfangiopatie. Jsou zastižena ložiska perineurálnípropagace tumoru. Moc tomu nerozumím, nikdo nám to nevysvětlil co to vše znamená , jak je rakovina rozšířena, jenom řekli že je třeba okamžitá operace. Je mu 70 let, nikdy nemarodil, nebere žádné léky. Sportuje, tancuje , nekouří.Jak mu mám prosím pomoci ? Je i nějaká podpůrná léčba přírodní ?Teď bere Colostrum 3x denně na posílení imunity a sodu s melasou(srovnalo se mu PH) Přítel se bojí operace. Ještě mám doporučeno aby bral Phytodynamik-květ života. Prosím o radu co máme dělat a říct prostou řečí jak velké je postižení prostaty abychom tomu rozuměli. Co se stane když na ní nepůjde ? Termín má 14.04.2015. Moc děkuji za odpověď. s pozdravem Olga

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pán má rakovinu prostaty spíše vyššího rizika, ale zatím bez známek metastáz - tedy šíření mimo prostatu. Vhodný zákrok ho může zcela vyléčit. V tomto případě lze podstoupit operaci s odstraněním prostaty nebo ozáření prostaty. Obě metody mají své pro i proti. Je to spíš na probrání s Vašim lékařem.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: