Add. mr mozku a krční páteře

Paní doktorko, odpovídala jste mi na dotaz ohledně magentické rezonance. Odeslána jsem byla neurologem, pro jednostranné bolesti hlavy a šumění v levém uchu. Bylo mi provedeno CT mozku, MR mozku a krční páteře. Na levé straně krku mám zapouzdřený hematom, jak mi řekli na ultrazvuku. Nyní mne ale tento hematom pobolívá, mám pocit, že je krk oteklý. Na ORL mi k tomu nic neřekli, prý je vše v pořádku. Napadlo mne, kdyby se jednalo například o nádor, zda byto odhalila MR která mi byla provedena.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Moc ráda bych Vás uklidnila,věřte.Ale v medicině nic neplatí na sto procent.MR je suverénní metoda pro zobrazení některých typů tkání,pro některé je naopak vhodnější např.CT apod.Moc prosím,věřte svým lékařům-jste mladá žena,ve Vašem případě by rozhodně žádný lékař nepodcenil situaci,kdyby měl sebemenší podezření.Klidně se lékařů ptejte na cokoliv,nebojte se,že Vás budou odsuzovat,nebo považovat za hypochondra..Kdokoliv,kdo Váš stav nezná přesně,by mohl zkreslením napáchat víc škody než užitku..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x