Akné ve 40 letech

Dobrý den. Poprosím o zodpovězení dotazu na problém stávajícího akné v dospělosti. Od 15 let mám problém s akné, nejdříve se jednalo o pubertální akné jež bylo lehce zvladatelné, poté asi od 20 let nastalo utišení projevů a po dětech zhruba v 29 letech se rozjelo příšerné akné po celém obličeji,zádech, hrudi a i ve vlasech. Jednalo se víceméně o takové malé kapsličky, které nešly ani odstranit, dlouhodobě se hojily a po vyhojení zůstavaly pigmentové skvrny. Samozřejmě jsem s tímto problémem bojovala všemi prostředky, od čištění celkového organismu což bylo tedy úporné , po různé vnější přípravky. Po marném 7 letém boji jsem se rozhodla pro antikoncepci, nicméně ta způsobuje problémy, jak tedy s docela silnou pigmentací a zhoršení křečových žil. Rozhodla jsem se tedy na snížení dávky, ale po nízkodávkovém hormonálním preparátu mě velmi bolí v podbříšku a záda, srovnatelné s prvním či druhým dnem menstruace.Vyzkoušeno více druhů antikoncepce. Žít se stálou bolestí se zkrátka nedá. Tedy mi opět vyvstalo dilema zda žít s pusou ošklivou či vydržet bolest a mít kůži čistou. Nedávno jsem v pořadu Sama doma slyšela o tomto vznikajícím pozdním akné u stále více žen . Prosím o informaci zda-li není nějaké nové řešení na můj problém, nějaký speciální preparát zaměřený pouze na tento druh akné bez vlivu na ovlivnění ovulace. V Sama doma tehdy sdělovaly, že tyto problémy jsou způsobeny nevybouřenými hormony, což mě tedy jako odpověd nepřesvědčilo, spíše je to problém jak tedy genů, tak zhoršujícími podmínkami co se týče ovzduší , stravy atd. Ač tedy podotýkám, že žiji na nadstandartu a zdravě. Děkuji velmi za odpověd. Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dle Vašeho popisu se jedná o formu akné, na kterou zřejmě jen lokální přípravky (krémy) nestačí. Můžete zkusit zakoupit Skinoren krém v lékárně, který se aplikuje 1xd na noc, je nutné k tomu kůži hydratovat. Bylo by vhodné navštívit kožního lékaře, který má možnosti nasazení vhodné celkové terapie (např. antibiotika, retinoidy), vyšetření hormonálního profilu je též důležité. Zřejmě pročištění organismu nestačí a je nutná léčba, jinak se onemocnění může opravdu rozjet a hojit se jizvami. LRJ

MUDr. Lucie Růžičková Jarešová
MUDr. Lucie Růžičková Jarešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: L - DermaMedEst s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I na zánět průdušek platí homeopatika
Články: I na zánět průdušek platí homeopatika
Záněty průdušek a kašel...
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Scintigrafie ledvin
Články: Scintigrafie ledvin
Scintigrafie (scinti...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Pozor na zvětšené lymfatické uzliny – mohou značit zánět i rakovinu
Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Články: Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Pálení a řezání v podbřišku...
Roztroušená skleróza
Články: Roztroušená skleróza
Roztroušená skleróza (RS...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x