Alfa hemolytické viridující streptokok

Dobrý den,na kůži se mi dělají často bolestivé boláky,ze stěru byl zjištěn alfa hemolytické Viridující streptokok,byla mi zjištěna citlivost na Makrolidy - erytromyciny,prosím jaké podle Vás antibiotika z této skupiny byli nejvhodnější??

Odpověď odborníka:

Krásný den,je od Vás milé,že mi důvěřujete.Erythromycin je jedním z reprezentantů antibiotik skupiny makrolidů,pro poměrně špatnou snášenlivost pacienty/nevolnost/je dnes většinou nahrazován jinými preparáty této skupiny,dobře tolerován bývá např.clarithromycine nebo spiramycine.Moc a moc Vás prosím,důvěřujte svým ošetřujícím lékařům,s nimiž jste zřejmě urazil již značný díl cesty k objasnění své diagnosy.Zajistili Vám mikrobiologické vyšetření a jistě budou i nadále dobře řídit antibiotickou léčbu a její úspěch.Krásné jaro.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: