Streptokok

  • Dotaz od: Souhradová
  • Publikováno: 20.2.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, manželovi byl zjištěn lehký bakteriální zánět prostaty - viridující streptokok a ojediněle stafylokok spec. Znamená to, že bych se měla také léčit? Dá se to přenést při nechráněném pohl. styku? A ještě mám otázku na streptokoky. Syn se narodil s vrozenou vadou střev, v propuštěcí zprávě z nemocnice je psáno: pochva matky - strept. alfa haemolyticus. Co je to za streptokoka? Lékaři nic neříkali, ani v těhotenství mi nebylo nic zjištěno. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

1) nález alfa hemolytického streptokoka nic neznamená, rozhodně to nesouvisí s vrozenou vadou vašeho dítěte. Výtěry z pochvy v těhotenství a kolem porodu se však musí dělat právě k vyloučení jiných, závažnějších infekcí. 2)Během nechráněného pohl. styku se do pochvy ženy dostává i určité množství prostatického sekretu, takže infekce by se přenést mohla. Ale nejedná se o nic závažného, streptokoky i stafylokoky bývají častým nálezem ve výtěrech z pochvy a někdy nemusí vůbec způsobovat obtíže. Pro jistotu si nechte provést kontrolní výtěry a ev. výsledek ještě konzultujte s vaším gynekologem.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x