Anca-p

Dobrý den, již delší dobu mám sklerodermii, ale až teď mi byly udělány krevní testy a byla mi zvýšena hladina p-ANCA. Paní doktorka mi řekla, že tato hladina je zvýšení i u morphey, která mi byla diagnostikovaná. Je to pravda? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud máte jen ložiskovou kožní sklerodermii a nově se objevila zvýšená hladina těchto protilátek, je vhodné doplnit vyšetření k vyloučení systémového onemocnění, ale může jít stále jen o kožní proces.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: