Pozitivní anca protilátky

Gynekologie Dobrý den, snažím se podruhé otěhotnět. V krevním obraze z testů na alergologii, kam docházím kvůli astmatu, byla zachycena susp. sl. pozitivita atyp. ANCA fluorescence. Byla jsem odeslána na revmatologické vyšetření. V čem vyšetření spočívá? Je nežádoucí, abych byla těhotná? Děkuji za odpověď. Olga

Odpověď odborníka:

Olgo,
jedná se o protilátky, které se vyskytují u různých autoimunitních chorob, ale jejich pozitivita ještě nemusí nic znamenat, navíc pokud nemáte žádné příznaky. Na revmatologickém vyšetření lékař zhodnotí nálezy a váš zdravotní stav a dle toho vám provede další krevní odběry, popř. zkonstatuje, že se o nic nejedná a pošle vás domů. Pokud bude po revmatologickém vyšetření vše v pořádku, těhotná být můžete.
S poudravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: