Anorexie

Dobry den.ma dcera trpela asi pred 2 mesici anorexii.drive vazila 54 kg.je ji 15 let a meri 175 cm a ted vazi 50 kg (V obdobi anorexie 45 kg).mam takovy pocit ze se ji anorexie vratila.predtim jsme ji vylecili v rodine a ona si to zacalo uvedomovat a zacala pribirat.ted mi rikala ze furt jen pribira ze se musi hlidat (nevim jestli jojo efekt)nebo si myslite ze 50 kg na 175 cm je akorat ? Nevim prosim poradte! Dekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, 175 cm a 50 kg není ok, spočítejte si tzv. index tělesné hmotnosti, což zde činí 16,3, což je slušná podváha. Mentální anorexie není chřipka a po dvou měsících se nedá napsat že jí měla, nýbrž má. Léčba je chronická, dlouhodobá, doporučuji vám obrátit se na Centrum poruch příjmu potravy na Psychiatrické klinice VFN, kde se ale zabývají spíše dospělými, dceři jak píšete je 15. Domnívám se ž bude muset s dcerou pracovat zkušený dorostový psychiatr. s pozdravem MUDr. Miroslav Sekot

MUDr. Miroslav Sekot
MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: