Antibiotika

Dobrý den, chci se zetat ohledne antibiotik v tehotenstvi.. otehotnela jsem 8.5.2015,a11.5,2015mi byly nasazeny antibiotika Doxyhexal 200,ktere jsem brala 1x denne po dobu 10dni...muzou tyto antibiotika mit nejaky neblahy dopad na plod i v tak ranne fazi tehotenstvi?bylo mi receno,ze zpusobuji problemy se zubni sklovinou a vyvojem kosti u ditete a to se pry pri zadnem vysetreni nezjisti,az po porodu...na NT screening jdu pristi tyden,mam v planu si nechat udelat i odber plodove vody..je mozne ze i po techto prascich se muze narodit naprosto zdrave dite bez zadnych nasledku,nebo mam pocitat s nejhorsim?pri beznych kontrolach u me gynekolozky bylo vzdy vse v poradku,delka i vaha plodu-vse v norme..samotne tehotenstvi je bez jakychkoliv potizi..predem dekuji za odpoved. Michaela

Odpověď odborníka:

Nemějte žádné obavy, v takto časném stádiu těhotenství nemohl lék Doxyhexal způsobit žádné škody. Platí pravidlo "vše nebo nic", buď těhotenství pokračuje dále nebo zanikne, ale poškození plodu se bát nemusíte. Ani kdybyste užívala Doxyhexal v prvních týdnech těhotenství, s největší pravděpodobností by se nic nestalo (kritické období pro vývoj zubů a kostí je až později). Proto je amniocentéza zbytečná, plánujete-li ji jen z tohoto důvodu.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x