Antibiotika

Dobrý den, jak se ukázalo, má lékařka mi na obyčejný zánět v krku předepisovala antibiotika. Předepsala mi 2 druhy, pak říkala, že existuje ještě jeden druh antibiotik - silnější antibiotika, které mi už ale nepředepíše, jelikož by pak na mě antibiotika již nemusela působit. Nemusím dodávat, že předešlé dva druhy antibiotik mi samozřejmě nepomohli. A samozřejmě, že jsem mou praktickou lékařku okamžitě změnil. Nyní vás prosím o názor, zda skutečně hrozí, že by na mě v budoucnu nemusela antibiotika zabírat. Vzhledem k mým častým nachlazením a virózám, nelze vyloučit, že je v brzké době budu potřebovat. Děkuji, s pozdravem David.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Davide, antibiotika jsou předepisována na bakteriální záněty, na virozy nepůsobí. Je možné, že u Vás šlo o virový zánět, a proto antibiotika nepůsobila. Ano, Vaše lékařka měla pravdu, pokud říkala, že u Vás antibiotika mohou přestat působit - jejich velmi častým podáváním si bakterie "zvyknou" a umí se proti nim bránit. Příště stejná nebo podobná antibiotika nemusí zabrat. Proto je také důležité vždy doužívat celé balení antibiotik, aby se nemohlo stát, že při kratší léčbě přežijí ty bakterie, které jsou odolnější. Ty by se pak po předčasně ukončené léčbě rozmnožily. Pochopitelně už na ně původní antibiotika nezaberou.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x