Antibiotika

Nedávno jsem užívala antibiotika, myslím,že se jmenovala penbene,kde bylo napsáno,že je nesmí,kdo má sennou rýmu. Tu já mám,přesto jsem je dobrala,když mi byla předepsána. Teď mě bolí v krku,ale jinak než při náchladě,myslím, že mám uvnitř otoky a že se to zhorší, když jím ořechy. Na ořechy jsem nikdy alergická nebyla. Může to být důsledek léčby antibiotiky? Jak se toho zbavím? Jsem kojící matka.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Penbene mohou užívat a alergici se sennou rýmou, jen je třeba obecně brát jejich alergii v potaz z důvodu rizika alergické rekace na ta antibiotika. Myslí se tím vyšší riziko kopřivky. Pokud u Vás přetrvávají bolesti v krku, i když jsou jiného charakteru, bylo by vhodné krk vyšetřit ("jak ty otoky, co cítíte, vypadají"), a podle toho zvolit vhodnou léčbu. Alergie na ořechy a koneckonců jakákoli alergie se může objevit kdykoli v průběhu života, bez ohledu na užívání antibiotik.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: