Antibiotika

Dobrý den, mám angínu a užívám na ní atb Penbene. Chtěla jsem se zeptat, zda je vhodné užívat začít brát k těmto atb probiotika? Co je vhodné na podpoření imunity? Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, probiotika jsou vhodným doplňkem antibitoické léčby - užívjete je 2-3x denně s jídlem, doporučovala bych je užívat ještě 14 dní po dobrání antibiotik, aby došlo k obnovení přirozené bakteriáln flory na sliznicích. Z imunomodulátorů můžete zkusit Beta glukany, při nástupu infekce např. Preventan acut.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: