Antibiotika a migréna

Od 15 let trpím na migrény, vždy se to projevuje dočasnou ztrátou zraku, do deseti minut pak přijde velice silná bolest hlavy a zvracení, nutností je tmavá místnost, absolutně odzvučená a po usnutí migréna sama odejde. Asi od roku 2009 mi pí doktorka nasadila stugeron, od té doby jsem měla migrénu jen dvakrát. Před dvěma týdny jsem však začala mít zdravotní problémy ve formě hrozné bolesti v krku, kašle, rýmy, která hrála všemi barvami, do toho se přidala i bolest hlavy, bolest pod okem a po 10 dnech mi každé ráno vytekl z oka nějaký bílý hnis a oko mi zalily rudé žilky. Zpočátku jsem svůj problém řešila trigripem, pastilkami septolete, ale problém mne vůbec neopoušťel, naopak gradoval. Tak jsem asi po týdnu tohoto stavu navštívila místní pohotovost, kdy už jsem ze sebe nemohla vydat ani hlásku a hroutila se k zemi. Pí doktorka mi diagnostifikovala zánět horních cest dýchacích a nasadila antibiotika Ospen 1500. Problém se nijak nelepšil. Začala jsem proto z vlastní iniciativy užívat i tussin a na oko si koupila ophthalmo-Septonex. Rýma zhruba po 12 dnech od vzniku odezněla, oko se také vrátilo do původního stavu, ale bolest v krku a kašel zůstával beze změny. Proto jsem po dobrání antibiotik navštívila svou obvodní lékařku, která mi udělala výtěry a zjistila, že mám hemofilus. Proto nasadila další antibiotika - Duomox 1000 a bez jakékoliv výzvy jsem si v lékárně zakoupila i probiotika - Multilac. Hned po prvních 24 hodinách užívání mi nastartovala migréna, kterou jsem už 2-3 roky neměla, proto se chci zeptat, zda-li některý z výše zmíněných léků může mít vliv na můj vznik migrény. Děkuji mnohokrát

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že migréna byla vyprovokována spíše infektem, než některým z těchto léků.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Rovnaký problém | Od: Jana | 4.4.2014 20:03
Nesúhlasím s lekárkou. Mám rovnaký problém. Za posledných 15 rokov som brala len 2 razy ATB a mala som migrénu každý deň, kým som ich nedobrala. K tomu ešte dodávam, že záchvat prichádzal počas noci a bol každý deň silnejší. Bojím sa byť chorá, lebo vedľajší účinok liekov bol oveľa horší ako samotná choroba......

reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: