Antibiotika na začátku těhotenství

Dobrý den, ráda bych se zeptala...zda užívání antibiotik a jiných přášků cca. v 2,5 týdnu těhotenství můe ovlivnit plot? Snažím se vůbec nepoužívat žádné prášky, bohužel při teplotě 39 jsem musela během 2 dnů použít 3 prášky paralen plus...po té bez teploty, ale pokračování v podobě infekce v dutině ústní-plná pusa aftů, absolutní nemožnost polykání, po odběru krve nasazení antibiotik Amoksiklav po 8 h, a výplachy šalvějí, pití heřmánku. Moc děkuji za odpověď, M

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tato antibiotika ani paralen nevadí. Pro plod je lepší léčba než velká infekce.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: