Antibiotika těsně před operací??

Má 4,5 letá dcera má podstoupit za 6 dní (v pondělí 24.3.) odstranění nosní mandle + zmenšení krčních. Bohužel ted onemocněla a od dnešního dne má antibiotika (kvůli horečce, která už prozatím ustoupila a ošklivému kašli). Myslíte, že může operaci podstoupit v příštím týdnu, pokud bude samozřejmě zdravotně v pořádku a bez kašle? Posun termínu je velmi komplikovaný (a operace již posouvána byla). Děkuji za váš názor.

Odpověď odborníka:

Bohužel Vás asi nepotěším - sama antibiotika jako taková nejsou problém, jde o to, že jakákoliv akutní infekce dýchacích cest znamená riziko pro zdárný průběh anestesie a těžko předpokládat, že by symptomy infekce za týden ustoupily zcela. Definitivní vyjádření ale musí samozřejmě podat dceřin ošetřující lékař...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: