Antibiotika sumetrolim a antikoncepční krožek

Dobrý den, užívám antikocepční kroužek Nuvarig a před týdnem jsem používala antibiotika Sumetrolim. 2 dny po ukončení užívání antibiotik jsem měla nechráněný pohlavní styk. Je možno, že můžu být těhotná. Někde jsem totiž četla, že Sumetrolim neovlivňuje antikoncepci. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Sumetrolim skutečně nesnižuje účinek antikoncepce.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: