Antidepresiva

Dobry den, jiz mesic beru Cipralex 10mg, a asi tri mesice Pragiolu. Co se tyce jidla, jim o hodne min a stale pribiram na vaze, muze to byt lekama, ktere beru? Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den Jano. Po těchto lécích, které užíváte, se může jako nežádoucí účinek objevit zvyšování hmotnosti. Může to být způsobené větším objemem tekutin v těle. Léky také mohou způsobovat větší únavu, kdy si člověk musí odpočinout a méně se pohybuje než byl zvyklý před užíváním léků. Tyto léky ovlivňují metabolismus a tím i změny hmotnosti. Důležité však je, zda Vám tyto léky pomáhají, abyste se cítila psychicky dobře. Ještě bych Vám doporučila pít neslazené nápoje a zcela se vyhnout pití alkoholu a omezit sladkosti. Samozřejmě se můžete poradit s Vaším psychiatrem. Děkuji za Váš dotaz a přeji příjemný den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: