Antidepresiva elicea a plánování těhotenství

Dobrý den, je mi 22 let a už 7 let beru antikoncepci Lindynette 20 a rok antidepresiva Eliceu..po dobrání antikoncepce cca za 2 měcíce by jsme s přítelem chtěli začít pracovat na miminku..jen nevím jak to ovlivní prášky Elicea? mám se poradit s lékařem a vysadit? může to nějak ovlivnit plánování těhotensví nebo můžou nastat nějaké problémy? může se to přeněst na dítě?děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Neměla by jste užívat přípravek Elicea, jestliže jste těhotná, pokud jste se svým lékařem nediskutovala rizika a prospěch, který toto užívání zahrnuje. V případě používání v těhotenství by se léčba přípravkem Elicea nikdy neměla náhle ukončit a proto se poraďte nikoliv s gynekologem,ale s lékařem,který vám tento lék naordinoval,který v případě potřeby vám upraví dávkování. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: