Antidepresiva asentra

Dobrý den, ráda bych se informovala ohledně AD Asentra (Sertralin) a její případných interakcí s ostatními léky - tedy krom těch, který jsou uvedené v příbalovém letáku, jako jsou např. IMAO, tryptofan, atd.... spíš mne zajímají léky, jako je např. Ibalgin, Paralen... popř. některé jiné, volně prodejné bez lekařského předpisu, běžně užívané... sice se tento druh antidepresiv prý považuje za jedno z "nejbezpečnějších", ale přesto mám trochu strach, tak se pro jistotu ptám... :-) Ještě jedna otázka: Jaká je prognóza u tohoto typu léku při panické poruše? Mockrát Vám děkuji za Váš čas! Hezké léto.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jsem ráda, že jste si přečetla příbalový leták Asentry, takže víte o možných interakcích s jinými léky. Co se týče interakcí s volně prodejnými léky, tak moji klienti nepozorvali žádné vedlejší účinky. Samozřejmě se to netýká alkoholu, ten vůbec s léky by neměl být kombinován, protože může mít negativní účinky na Vaše vnitřní orgány, především játra a ledviny a samozřejmě na mozek. Ale když máte bolesti a máte vyzkoušen třeba Ibalgin, tak se domnívám, že je lepší užít AD, tak lék proti bolesti nebo horečce. Je nutné dodržovat pravidelný přísun tekutin. Asentra je jedním z nejvíce bezpečných AD a obecně má málo interakcí s jinými léky. Doporučuji přečíst si i příbalový leták u volně prodejných léků, ale jejich kombinaci s AD- Asentra bych se nebála, pokud se neléčíte s nějakým vážným onemocněním vnitřních orgánů a neužíváte nějaké další léky. Co se týče prognozy Asentry u panické poruchy, domnívám se, že tento lék je na tuto problematiku jeden z nejlepších, al zároveň bych doporučila psychoterapii, která pomůže v období krizí, které se mohou vyskytnout. Přeji příjemný den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: