Antidepresiva asentra 50 - vedlejší účinky, sexuální dysfunkce a alkohol

Dobrý den, mám dotaz na na vedlejší účinky ad Asentra 50, které beru jednu tabletku ráno. Mohu očekávat nějaké sexuální dysfunkce? A jak je to s alkoholem a ad, nejsem nějaký piják. Ale nárazově o víkendu si dám 1-3 piva. A ještě trpím vrozenou fenylketonurií, zda-li léčba ad nezpůsobí nějaké zvýšené hodnoty fenylalaninu v krvi. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Vážený pane Josefe, padesát miligramů sertralinu (=Asentra) s Vámi moc neudělá, pokud je lék indikován jako antidepresivvum, je spíš předpoklad, že až plně zabere (cca za 3 týdny) se sexuální funkce zlepší. Alkohol se nedoporučuje, především proto, že působí úplně opačně než sertralin a nastřádané rezervy „mozkové chemie“ vyplýtvá. S fenylketonurií se tento lék nepotká, stejně jako další ze stejné skupiny (SSRI – selektivní, TEDY CÍLENĚ A JEDINĚ TAM PŮSOBÍCÍ blokátory zpětného vstřebávání serotoninu).

MUDr. Radkin Honzák, CSc.
MUDr. Radkin Honzák, CSc.

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+43 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: