Antidepresiva v tehotenstvi

Dobty den Chtela bych znat nazor i jineneho lekare.Uzivam escitalopram mylan 10mg 2tablety rano.Zkousela jsem davku snizovat,ale panicke stavy se mi vracely.Jsem v 18 tydnu tehotenstvii.Miminko se zatim jevi v poradku.Chtela bych se zeptat zda maji leky vliv na vyvoj plodu a co kojeni po porodu? dekuji

Odpověď odborníka:

Mladá paní, v příbalovém létaku je jasně napsáno, že se přípravek nemá neužívat v těhotenství jen po konzultaci s lékařem a neukončovat léčbu náhle. Pokud nejste spokojená se svým lékařem, změnte ho a současně s ukončování AD si najděte i psychoterapeuta, který Vám pomůže se panického strachu zbavit nebo ho aspoň zmírnit.

Mgr. David Karel, Ph.D.
Mgr. David Karel, Ph.D.

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Soukromá psychoterapeutická praxe v Teplicích

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: