Antidepresiva v těhotenství

Dobrý den, ráda bych věděla, jaké následky pro vývoj plodu jsou a můžou nastat, pokud jsem užívala půl roku před otěhotněním a i v průběhu těhotenství užívám lék SERTRALIN 100mg. Jsem ve 14tt. Děkuji za odpověď. Petra

Odpověď odborníka:

Dobrý den, léčba SERTRALINem není v těhotenství příliš prozkoumaná. Ačkoliv se v příbalovém letáku přímo těhotenství jako kontraindikace podání neudává, přesto je doporučeno celou věc konzultovat s gynekologem. Setralin totiž může například přes mateřské mléko působit na kojené děti. Neotálejte tedy rozhodně s návštěvou svého gynekologa. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: