Antikoagulační léčba po akutní trombóze

Dobrý den, mám vyléčenou trombózu, žíly mám plně průchozí a pomalu vysazuji warfarin, ráda bych podstoupila kůru odbourávání tukových buněk pomocí elektrod (tzv. bailine ) v oblasti břicha. Zajímalo by mě, zda je to možné s ohledem na vyléčenou trombózu. Pozn. trombóza vznikla po artroskopii menisku. Děkuji za odpověď. I.J.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, toto je velmi specifická situace, nedovolím si ji rozhodnout. Zákrok raději bailine (nevím o ní skoro nic) třeba odložte a poradte se o jeho vhodnosti přímo s lékařem, který vede vaši antikoagulační léčbu. Přineste mu také nějaké informace ohledně fyzikální podstaty metody....aby mohl informovaněji rozhodnout. Můj dojem a osobní názor je, že by bylo snad lepší, abyste absolvovala tento výkon ještě pokud budete zajištěna Warfarinem, pro jistotu - protože u lipolýzy (odbourání tukových buněk) se uvolňují částečky tuku do oběhu a mohou změnit srážení krve. Warfarin v krvi by srážení jaksi "pojistil", aby se trombosa nemohla zopakovat. Ale konečný názor žádejte od oš.lékaře, která vede vaši ANK léčbu. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: