Antikoncepce

Chtěla bych se zeptat na pár věcí ohledně antikoncepce Lindynette 20, kterou beru 2.rok. Teď o prázdninách jsem brala tři platíčka bez pauzy kvůli posunutí a právě teď za dva dny v sobotu budu dobírat to třetí platíčko a chci si udělat pauzu, jenomže jsem začala před pár dny špinit a malinko krvácet...je to normální? Jsem stále chráněná nebo to snižuje účinnost HA? A ještě se chci zeptat - chytla jsem zánět zvukovodu a beru kapky Gentadex, které obsahují antibiotika a ještě jsem dostala na 3 dny antibiotika Azitromycin Sandoz 500 mg, snižují tyhle dvě věci účinnost HA a na jak dlouho? Když teď budu mít týden pauzu a začnu brát nové platíčko, mám se chránit jinak minimálně další týden? Předem děkuji za odpověď. Michaela

Odpověď odborníka:

Ano, udělejte to přesně tak, jak píšete. Doberte platíčko, udělejte 7 dní pauzu a začněte dále normálně užívat antikoncepci, tak jak jste zvyklá. Pokud použijete více jak 2-3 balení bez pauzy na menzes, tak opravdu může dojít ke špinění, je to normální, nic se neděje. Jsou ženy, které pauzu téměř nedějí, pak celoročně nemají menzes, ale čas od času nepravidelně špiní. Účinnost antikoncepce stále trvá. Rovněž u vámi užívaných léků trvá antikoncepční účinek. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nový defibrilátor se nedotýká srdce. Přesto je dokáže spolehlivě hlídat
Infekce močových cest
Články: Infekce močových cest
Prochladnutí organismu může...
Cukrovka v roli protivníka při hojení ran
Články: Cukrovka v roli protivníka při hojení ran
Cukrovka trápí značnou část...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Krvácení do mozku. Jen rychlá a správná reakce zachrání život
Nádor ve střevě odhalí najisto pouze kolonoskopie
Články: Nádor ve střevě odhalí najisto pouze kolonoskopie
Lidé s nespecifickými...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
I obyčejná chřipka může vážně ohrozit srdce
Články: I obyčejná chřipka může vážně ohrozit srdce
Některé z onemocnění srdce...
Pozor na škrkavky!
Články: Pozor na škrkavky!
Škrkavka dětská, latinsky...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: