Antikoncepce

Pane,pani doktorko asi 15 let se lecim-mam vysokou hladinu cholesterolu-dedicna dispozice po otci.Denne beru leky,nyni Atoris.Netrpim zilni nedostatecnosti ani migrenou,TK mam spise nizsi,jaterni testy v poradku.Je na trhu antikoncepce vzhledem k me dedicne poruse?Lekar uvazuje nad Bellarou.Diky za odpobved.

Odpověď odborníka:

Pokud se léčíte a hladina cholesterolu je nyní v pořádku a stabilní, nebála bych se použít jakékoli kontraceptivum s nízkým obsahem estrogenů, za předpokladu, že budete pravidelně laboratorně kontrolována. Jinou ještě šetrnější možností by bylo hormonální nitroděložní tělísko, ale to je spíše vhodné pro ženy, které už mají děti ( určité riziko děložních zánětů).

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: