Antikoncepce

dobry den Mohla bych se prosim zeptat, kazdy den si beru leky v 22 hodin, a vcera jsem si zapomela vzit lek tak jsem si az dalsi den vzpomela a vzala jsem si lek az v 16h. a pak jsem si vzala potom normalne zase v 22h. mohla bych se zeptat jaky je tady riziko ze bych otehotnela? slysela jsem ze prvni 3 dny to riziko je hodne vysoke a pak uz to je zase v normalu.je to pravda? dekuju za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Aničko! Popsané zpoždění nemusí mít velký vliv na účinnost kontracepce. Samozřejmě uděláte lépe, když si braní pilulí pohlídáte lépe. Spojte to s nějakou činností, kterou provádíte denně, třeba čištění zubů nebo močení. I v době, kdy AHK neberete (menstruační pauza) berte nějaké placebo, vitamín, chlorellu nebo antiperle, čistě kvůli tomuto zvyku. Chcete-li mít jistotu, v době současného mentruačního cyklu použijte doplňkovou metodu kontracepce (kondom apod).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: