Antikoncepce

Dobrý den, při braní první pilulky antikoncepce jsem měla průjem a náhradní jsem si nevzala. Teďka mám 9. prášek a chtěla bych se zeptat, jestli je možné mít již sex bez kondomu, nebo jestli je problém v tom, že první prášek nebyl vstřebán, tak jak měl a měla bych se chránit kondomem, nebo jestli se už antikoncepční účinek obnovil?Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po chybě v užití antikoncepční tabletky byste se měla minimálně 7 dní navíc chránit kondomem, aby nedošlo k nežádoucímu otěhotnění. Devátý den bezchybného užívání tablet byste tedy již měla být před otěhotněním chráněna.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: