Antikoncepce

Dobrý den moje nová přitelkyně užívá už asi dva roky vysokohormonální antikoncepci a ja s tim nemam zkušenosti a mam docela strach aby nebyla těhotná chtěl bych jen poradit jaké jsou pravdepodobnosti že přez to otěhotní? já vím že jsem asi paranoidní říká že má zkušenosti že je vše v pořádku ale rád bych se ujistil :)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jestliže přítelkyně užívá antikoncepci pravidelně, jak se má (tj. hormonální antikoncepce v podobě tablet se užívá jedna tableta denně, pokud možno vždy ve stejnou denní dobu, nejdéle do 12 hodin od uplynutí této doby), je pravděpodobnost otěhotnění nulová, tj. při správně užívané hormonální antikoncepci žena nemůže otěhotnět. Bližší a vyčerpávající informace získáte z jakéhokoli příbalového letáku hormonální antikoncepce (požádejte přítelkyni, ať Vám dá svůj leták, je přibalen v každí krabičce), nebo se podívejte např. na stránky http://www.antikoncepce.cz/ .

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: