Antikoncepce

Dobry den, uzivam pillky jeanine. ve tretim tydnu jsem vzala pilulku asi o 14 hodin pozdeji nez obvykle. dobrala jsem baleni a menstruace se dostavila. po sedmi dnech jsem zacala nove baleni v obvykly den. chci se zeptat jestli je to tak v poradku a jestli antikoncepce je plne funkcni. dekuji, s pozdravem jitka tomsova

Odpověď odborníka:

Dobrý den, I když hormonální antikoncepce je obecně velmi účinná metoda zabránění těhotenství, tak ani při přesném užívání nelze říci, že je stoprocentní. Pokud tedy u antikoncepce, kterou užíváte došlo k vynechání nebo posunutí času užití tabletky, doporučuje se prvních sedm dní od nového zahájení užívání tablet použít pro jistotu i jinou než hormonální antikoncepšní metodu (kondom..).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: